Η Mercedes κρατά τα «tokens» για αργότερα

Η Mercedes θα χρησιμοποιήσει αναβαθμισμένο κινητήρα στον Καναδά όμως δεν έχει κάνει χρήση των «tokens» ακόμα

Ενώ οι Red Bull και Toro Rosso φλερτάρουν με ποινή στον Καναδά (σχετικό θέμα), για χρήση 5ου κινητήρα, η Mercedes πρόκειται να χρησιμοποιήσει μόλις τον 2ο. Μάλιστα όχι μόνο στα δύο εργοστασιακά μονοθέσια, αλλά και σε αυτά των πελατών της. Προς το παρόν μόνο ο Nico Hulkenberg της Force India έχει χρησιμοποιήσει 2ο κινητήρα, όλοι οι άλλοι έβγαλαν τους 6 πρώτους αγώνες με έναν.

Ο Καναδάς είναι μία πίστα που απαιτεί πολλά από τον κινητήρα κι έτσι είναι πολύ σοφή κίνηση να χρησιμοποιηθεί φρέσκια μονάδα. Με αυτή την αλλαγή η Mercedes έχει την ευκαιρία να ομολογκάρει ένα νέο spec χρησιμοποιώντας κάποιες από τις «μάρκες εξέλιξης» (tokens). Όμως αυτό δε θα συμβεί καθώς κρατά τα tokens για αργότερα μέσα στο πρωτάθλημα, όπως κάνουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές και κυρίως η Ferrari που είναι η μεγαλύτερη αντίπαλος των Γερμανών.

Ο φρέσκος κινητήρας που θα φέρει η Mercedes στο Μόντρεαλ για το Grand Prix του Καναδά θα έχει αναβαθμίσεις κυρίως για λόγους αξιοπιστίας, κάτι το οποίο επιτρέπεται από τους κανονισμούς.

Σχόλια

Σχόλια