Η Ford ετοιμάζει την ανακοίνωση επιστροφής στο Le Mans

Η επιστροφή της θρυλικής εταιρίας αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα

Στα τέλη του 2014 σας είχαμε πληροφορήσει (σχετικό θέμα) ότι η Ford ετοιμάζεται να επιστρέψει στις 24H του Le Mans το 2016. Πλέον είναι κοινό μυστικό, όμως η ίδια η εταιρεία θέλει να κάνει επίσημη ανακοίνωση, κάτι που αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Η Αμερικανική εταιρία ήδη ετοιμάζει το κτίριο φιλοξενίας της στην πίστα της La Sarthe, όπου θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου Ford GT -κατηγορίας GTE- την εβδομάδα του μεγαλύτερου αγώνα της χρονιάς.

Η Ford αναμένεται να παρατάξει δύο Ford GT το 2016, σε συνεργασία με την Chip Ganassi Racing, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και εμπειρία. Εκτός από τις 24H του Le Mans, η Ford θα έχει και συμμετοχή στο TUSC στην κατηγορία GT Le Mans το 2016.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τον διεθνή Τύπο, το νέο όπλο της Ford που θα φορά έναν V6 EcoBoost χωρητικότητας 3.5 λίτρων, πραγματοποίησε τις πρώτες του δοκιμές στην πίστα Calabogie Motorsports Park του Οντάριο. Ο Scott Maxwell βρέθηκε πίσω από το νέο αγωνιστικό της Αμερικανικής εταιρίας.

Η Ford θα επιστρέψει στο Le Mans το 2016 στην 50η επέτειο από την πρώτη της νίκη στον ιστορικό αυτό αγώνα. Τη νίκη είχαν χαρίσει τότε στη Ford ο Bruce McLaren και ο Chris Amon με το θρυλικό  Ford GT40 Mk. II.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια