Αθώα η Ferrari

Ο όγκος των αναβαθμίσεων στην Ισπανία προκάλεσε διαμαρτυρίες, όμως η FIA μετά από έλεγχο δε βρήκε κάποια παρανομία

Η FIA αμέσως μετά το Ισπανικό Grand Prix πραγματοποίησε ενδελεχή έλεγχο των εγκαταστάσεων της αεροδυναμικής σήραγγας της Ferrari καθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες από αντίπαλες ομάδες, κυρίως τη Mercedes, πως οι Ιταλοί χρησιμοποιούν περισσότερες ώρες τη σήραγγα απ’ ότι ορίζουν οι κανονισμοί. Οι διαμαρτυρίες των αντίπαλων ομάδων προέκυψαν από τον όγκο των εξαρτημάτων που παρουσίασε η Scuderia στην Ισπανία, 16 νέα εξαρτήματα για το κάθε μονοθέσιο. Ωστόσο ο έλεγχος της Ομοσπονδίας δεν έδειξε κάποια παρανομία.

Η θεωρία που εξελίχθηκε ήταν ότι οι Ιταλοί χρησιμοποιούν την ομάδα του Gene Haas -η οποία σχεδιάζει το δικό της μονοθέσιο στη σήραγγα της Ferrari- ως «Δούρειο Ίππο», και με αυτόν τον τρόπο δοκίμαζαν δικά τους εξαρτήματα για την SF15-T. Όμως ο άνθρωπος που έστειλε η FIA στο Maranello, Marcin Budkowski, δε βρήκε να ισχύει κάτι τέτοιο. Μετά από έλεγχο δήλωσε ότι η συνεργασία της Ferrari με τον Haas είναι εντός κανονισμών και δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό που να υποδεικνύει παρανομία.

Η Ferrari από τη δική της πλευρά δήλωσε ότι ναι μεν έχουν τεχνική συνεργασία με τον Haas αλλά πρόκειται για δύο ξεχωριστά project και δύο ξεχωριστές ομάδες.

Σχόλια

Σχόλια