Με χρωματισμό Group C το GTR-LM NISMO στο Le Mans

H Νissan θα ντύσει ένα εκ των τριών LMP1 της στα χρώματα του αυτοκινήτου που της έδωσε την pole το 1990

Η Nissan θέλει να τιμήσει την pole position που κατέκτησε πριν από 25 χρόνια στην πίστα της La Sarthe. Έτσι, το GTR-LM NISMO #21 που θα οδηγήσουν οι Matsuda, Ordonez και Shulzhitskiy, θα έχει μπλε και άσπρο χρωματισμό, το ίδιο με το R90CK Group C. Αυτή είναι και η μοναδική pole που έχει κατακτήσει η Nissan στο Le Mans.

Ο επικεφαλής της Ιαπωνικής εταιρίας, marketing και πωλήσεων, Darren Cox δήλωσε:

Η αγωνιστική κληρονομιά μας είναι πάρα πολύ σημαντική. Το αυτοκίνητο του 1998 που είναι στον τοίχο των κεντρικών μας γραφείων στη Yokohama, θυμίζει σε όλους μας το βάθρο που κατέκτησε, καθώς και τη χρυσή εποχή της Nissan στην Group C τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, οι οποίες είναι οι αγαπημένες των οπαδών. Μάλιστα ήταν οι ίδιοι (οι οπαδοί), μέσω των social media, που ζήτησαν να υπάρξει ένας ξεχωριστός χρωματισμός στο τρίτο LMP1 μας στο Le Mans. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα του παρελθόντος, σε μια ξεχωριστή στιγμή για εμάς, την τωρινή αγωνιστική μας ιστορία.

Το Nissan R90CK θα λάβει μέρος σε μια ειδική παρέλαση στη θρυλική πίστα του Le Mans για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την pole position που κατέκτησε. Οδηγός του Group C πρωτοτύπου θα είναι ο οδηγός που είχε κατακτήσει τότε την pole, o Mark Blundell.

R90CK_Silverstone

Σχόλια

Σχόλια