Οι καλοί οδηγοί θα επωφεληθούν με τα φαρδύτερα ελαστικά

Ο Ricciardo πιστεύει ότι οι καλοί οδηγοί θα μπορέσουν να ξεχωρίσουν με την έλευση των φαρδύτερων ελαστικών

Μέσα στα σχέδια που συζητά η F1 για το 2017 είναι και τα φαρδύτερα ελαστικά τα οποία θα προσφέρουν μεγαλύτερη μηχανική πρόσφυση στα μονοθέσια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες ταχύτητες μέσα στις στροφές και συνολικά ταχύτερο ρυθμό. Η αλλαγή που προτείνεται στα ελαστικά είναι να φαρδύνουν από 360mm σε 420mm, κάτι που έχουμε να δούμε από το 1992. Η F1 σκοπεύει να γίνει ταχύτερη κατά 5-6 δευτερόλεπτα από το 2017 και μετά κι αυτό σύμφωνα με τον Daniel Ricciardo είναι πολύ καλό καθώς έτσι θα ξεχωρίσουν οι πολύ καλοί οδηγοί από τους υπόλοιπους. Η αλήθεια είναι ότι ο ρυθμός των μονοθεσίων της F1 αυτή τη στιγμή δεν είναι εντυπωσιακός κι έτσι ακόμα κι ένας καλός οδηγός μπορεί να τα πάει καλά. Όμως αν οι χρόνοι πέσουν όσο υπολογίζεται τότε θα δούμε ποιοι πραγματικά αξίζουν και ποιοι όχι.

Ο Ricciardo μίλησε και για τα πιο φαρδιά ελαστικά λέγοντας πως είναι καλό καθώς με τη μηχανική πρόσφυση που θα προσφέρουν θα μπορούν να μείνουν κοντά σε άλλα μονοθέσια μέσα στις γρήγορες στροφές. Αυτό σήμερα δε συμβαίνει διότι η ακάθαρτη ροή αέρα επηρεάζει την αεροδυναμική του μονοθεσίου που ακολουθεί και χάνει πρόσφυση. Αν όμως τα ελαστικά καταφέρουν να παράγουν περισσότερη πρόσφυση, τότε η αυτή που θα χάνεται από την αεροδυναμική δε θα επηρεάζει τόσο πολύ το μονοθέσιο που ακολουθεί.

Οι κορυφαίοι οδηγοί έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση και είναι περισσότερο σε αρμονία σε σχέση με τους υπόλοιπους. Νομίζω λοιπόν ότι αν τα μονοθέσια γίνουν ταχύτερα θα είναι καλύτερα και θα επιβραβεύει τους οδηγούς που πραγματικά μπορούν. Η μηχανική πρόσφυση είναι η σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η F1 καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορείς να ακολουθήσεις από πολύ κοντά  τα προπορευόμενα μονοθέσια σε γρήγορα κομμάτια. Αν αυτό ρίξει τους χρόνους τότε όλα θα γίνονται με ταχύτερο ρυθμό. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και αύξησης της μηχανικής πρόσφυσης. Νομίζω ότι μπορούν να βρεθούν αρκετά δευτερόλεπτα χωρίς να ασχοληθούμε περισσότερο με την αεροδυναμική.

Σχόλια

Σχόλια