Οι RBR, STR δεν θέλουν πόλεμο ελαστικών

Οι Horner και Tost θεωρούν λάθος να υπάρξει πόλεμος ελαστικών καθώς θα χαθεί η ισότητα και θα ανέβει το κόστος

Ο Fernando Alonso πρότεινε η F1 να επιστρέψει στις εποχές που υπήρχαν δύο προμηθευτές ελαστικών καθώς θεωρεί ότι ένας «πόλεμος ελαστικών» θα κάνει καλό στο σπορ (σχετικό θέμα). Ωστόσο κάποιοι από τους επικεφαλής των ομάδων έχουν διαφορετική άποψη. Οι Franz Tost (Toro Rosso) και Christian Horner (Red Bull Racing) δηλώνουν ότι αν η F1 επιτρέψει να υπάρχουν δύο εταιρείες ελαστικών, τότε δεν θα υπάρχει ισότητα και το κόστος θα ανέβει κατακόρυφα.

Ο Tost κάνει σαφές ότι θα χαθεί η ισότητα.

Ελπίζω να μην υπάρξει πόλεμος ελαστικών και κανένας άλλος κατασκευαστής ελαστικών. Αν υπάρξει παραπάνω από ένας, αυτό σημαίνει ότι 2 ομάδες θα έχουν καλά ελαστικά και οι υπόλοιπες όχι, όπως ήταν στο παρελθόν. Όταν η Michelin ήταν στην F1, η Renault ευνοούνταν και γι΄αυτό ο Alonso έχει καλές αναμνήσεις. Με την Bridgestone είχαμε τη Ferrari κι αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος που ο Michael είχε τόσες επιτυχίες. Αν έχουμε ξανά δύο κατασκευαστές, θα γίνουν τα ίδια.

Ο Horner δήλωσε:

Ένας κατασκευαστής ελαστικών σημαίνει ισότητα για όλες τις ομάδες. Τις εποχές που υπήρχε πόλεμος ελαστικών το κόστος ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

H FIA έχει ανοίξει επίσημα τη διαδικασία υποβολής προσφορών για τα πρωταθλήματα 2017,18,19.

Σχόλια

Σχόλια