Στάσιμη η κατάσταση του Bianchi

Ο πατέρας του Bianchi δηλώνει ότι συνεχίζει να μάχεται αλλά η κατάστασή του είναι στάσιμη

Το Grand Prix του Μονακό ξύπνησε μνήμες για τον Jules Bianchi καθώς ο νεαρός Γάλλος το 2014 είχε γράψει ιστορία κατακτώντας του παρθενικούς του βαθμούς στην F1. Η Manor-Marussia θέλοντας να τιμήσει τον άνθρωπο που της έδωσε την ευκαιρία να μπορεί να αγωνίζεται και φέτος, έφτιαξε αναμνηστικά βραχιόλια (σχετικό θέμα). Δυστυχώς όμως τα νέα για την κατάσταση του Bianchi δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Ο πατέρας του, Philippe Bianchi, μιλώντας στον γαλλικό Τύπο δήλωσε ότι συνεχίζει να μάχεται αλλά η κατάστασή του είναι στάσιμη.

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι ότι ο Jules είναι ζωντανός. Παλεύει με τα όπλα που έχει αλλά από νευρολογικής άποψης δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει και πολλά. Το να τον βλέπουμε να παλεύει μας δίνει ελπίδα και είναι σημαντικό για εμάς. Όσο υπάρχει ζωή υπάρχει και ελπίδα. Μετά από λίγο καιρό όμως αρχίζεις να παρακαλάς για ένα θαύμα. Κάθε ημέρα που περνάει είναι δύσκολη. Η κατάστασή του είναι στάσιμη. Η νευρολογική πρόοδος δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Κάθε πρωί που ξυπνάμε σκεφτόμαστε τη ζωή του Jules αλλά και τον θάνατό του. Πρέπει να σκεφτόμαστε και τον θάνατο διότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που όλα μπορούν να συμβούν. Είναι τραγικό. Όλοι μας σταματήσαμε να ζούμε εκείνη την ημέρα, στις 5 Οκτωβρίου. Είναι κάτι που ποτέ δεν περιμένεις να συμβεί. Ο Jules βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, δεν είναι αυτή η ζωή που θα ήθελε, ούτε είναι η ζωή που εμείς θέλουμε για εκείνον. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να ελπίζουμε.

Ο πατέρας του συνέχισε μιλώντας για το Μονακό το 2014 όταν ο Bianchi πήρε τους πρώτους του βαθμούς στην F1.

Το όνειρο του Jules ήταν να πάρει βαθμούς στην F1. Ήμουν εκεί εκείνη την ημέρα και στάθηκα τυχερός να δω τον Jules να παίρνει τους πρώτους του βαθμούς. Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που τον αγκάλιασε, ήταν φανταστικές στιγμές. Ο Jules είναι ακόμα εδώ, παρά το ατύχημα που είχε. Είναι ακόμα εδώ και μάχεται. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τον σκέφτονται του δίνουν δύναμη. Μπορεί να το νιώσει και είναι πολύ όμορφο. Μας έχει συγκινήσει αυτό.

Σχόλια

Σχόλια