Η M-Sport κυνηγά τον Neuville

  Ο Malcolm Wilson δηλώνει ότι θέλουν πίσω τον Βέλγο για το 2016 καθώς μπορεί να νικήσει με το νέο Ford Fiesta RS WRC

  Η M-Sport αφού ετοίμασε το νέο της Ford Fiesta RS WRC τώρα κυνηγά να φέρει πίσω τον Thierry Neuville για το 2016. Το νέο όπλο της ομάδας θα κάνει το ντεμπούτο του στο Ράλι Πορτογαλίας 21-24 Μαΐου κι ο επικεφαλής, Malcolm Wilson, δηλώνει ότι είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να νικήσει. Το εργοστασιακό πλήρωμα της M-Sport, Elfyn Evans και Ott Tanak, δεν έχουν ακόμα την ταχύτητα και την εμπειρία για να παλέψουμε με την Volkswagen και τον Sebastien Ogier. Ωστόσο σύμφωνα με τον Wilson ο Neuville μπορεί να νικήσει τον Ogier αρκεί το 2016 να επιστρέψει στην M-Sport και να οδηγεί το Ford Fiesta RS WRC.

  Γνωρίζω για τι είναι ικανά τα αυτοκίνητά μας φέτος κι αυτό με κάνει ακόμα πιο ενθουσιώδη για το νέο αυτοκίνητο. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να νικήσει στην Πορτογαλία. Το επόμενο βήμα μας είναι να φέρουμε έναν οδηγό που γνωρίζει την εμπειρία της νίκης. Με αυτό δε θέλω να θίξω τους Evans και Tanak, οι οποίοι γίνονται ολοένα και ταχύτεροι, καθώς αποκτούν εμπειρία. Δε θα το κρύψω ότι προσπαθώ να φέρω στην ομάδα έναν συνεργάτη ο οποίος θα έχει χρήματα ώστε να πληρώσουμε τον Neuville για το 2016. Για εμένα ο Neuville έχει την ικανότητα να παλέψει με τον  Ogier και πρέπει να οδηγήσει για εμάς.

  Ο Neuville έφυγε στο τέλος του 2013 από την M-Sport για λογαριασμό της Hyundai. Ο Βέλγος το 2014 κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο WRC νικώντας με το i20 WRC στο Ράλι Γερμανίας και τερμάτισε 2ος στο πρωτάθλημα οδηγών με 6 βάθρα. Ο Neuville αναμφισβήτητα έχει την ταχύτητα που χρειάζεται η M-Sport, όμως αυτή την ταχύτητα τη χρειάζεται και η Hyundai. O αγωνιστικός διευθυντής των Κορεατών, Michel Nandan, δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το μέλλον τόσο του Neuville όσο και του Dani Sordo.

  Ο Thierry θα είναι μαζί μας του χρόνου, το ίδιο κι ο Dani. Έχουν συμβόλαιο και θα είναι εδώ. Ο Thierry έχει βάλει τις βάσεις αυτής της ομάδας και θα βρίσκεται εδώ ώστε να ανταμειφτεί για τον κόπο του.

  Ο Neuville με τη σειρά του δε θέλησε να μιλήσει για το κυνήγι της M-Sport αλλά ούτε και για το συμβόλαιό του με τη Hyundai.

  Δε θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Απλώς κάνω τη δουλειά μου. Γνωρίζω πού μπορώ να πάω, τι μπορώ να κάνω και τι επιτρέπεται να κάνω. Υπάρχουν επιλογές αλλά προς το παρόν προσπαθούμε να εξελιχθούμε και είμαι σίγουρος ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι γρήγορο. (σ.σ. Το νέο i20 WRC θα κάνει ντεμπούτο το 2016). Προς το παρόν επικεντρώνομαι στη δουλειά μου.

  Σχόλια

  Σχόλια