Πιθανή συμμαχία FIA-FOM εναντίων των ομάδων

Ο Bernie Ecclestone είναι έτοιμος να συνάψει συμμαχία με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, ώστε να πιέσουν μαζί για αλλαγές στην F1

Ο Bernie Ecclestone είναι έτοιμος να συνάψει συμμαχία με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, ώστε να πιέσουν μαζί για αλλαγές στην F1. Το Strategy Group συνεδριάζει σήμερα, 15/5, για το μέλλον της F1 και τις πιθανές αλλαγές. Η σημερινή συνάντηση είναι πολύ σημαντική καθώς εκτός από τους Ecclestone και Todt, μαζί με τις ομάδες θα βρεθεί κι ο Donald Mackenzie, συμπρόεδρος της CVC (εταιρεία που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα της F1).

Με αυτή την πιθανή συμμαχία Ecclestone-Todt η πλευρά της FOM-FIA μπορεί να νικήσει τις ομάδες στην ψηφοφορία και να προωθήσει τις αλλαγές που θέλει για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής F1.

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα είναι η χρήση 5ου κινητήρα μέσα στο 2015. Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο, αυτή η αύξηση θα καταψηφιστεί και το όριο θα παραμείνει στους 4 κινητήρες.

Άλλη μια πρόταση είναι απαγόρευση της χρήσης αεροδυναμικής σήραγγας. Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο το CFD. Με αυτόν τον τρόπο υπολογίζεται ότι οι ομάδες θα γλυτώσουν περίπου 13-17 εκατ. €. Αν αυτή η απαγόρευση αποτύχει τότε θα υπάρξει νέα πρόταση από τις μικρότερες ομάδες για μια αναθεωρημένη δομή πληρωμών των κινητήρων, και ενδεχομένως, για δικαιότερη κατανομή των εσόδων του αθλήματος. Άρθρο με τις απολαβές των ομάδων το 2014. Επίσης άλλη μια πρόταση που θα συζητηθεί είναι η χρήση πελατειακών μονοθεσίων.

Φυσικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα μπουν και οι κινητήρες 1000 ίππων, όπως επίσης και τα πιο φαρδιά ελαστικά.  Η Pirelli αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή της για το μέλλον. Η ιταλική φίρμα θα προτείνει φαρδύτερα ελαστικά -375mm μπροστά και 425mm πίσω. Τέτοιες διαστάσεις έχουμε να δούμε από το 1992.

Τέλος

Σχόλια

Σχόλια