Ο Ecclestone δε θέλει Michelin

Ο Βρετανός θεωρεί ότι η πρόταση της Michelin για πιο ανθεκτικά ελαστικά και τροχούς 18 ιντσών θα κάνουν κακό στην F1

Η Michelin δήλωσε ανοιχτά ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει στην F1 το 2017 αλλά με τους δικούς της όρους, δηλαδή, ελαστικά πιο ανθεκτικά, τα οποία δε θα αναγκάζουν τους οδηγούς να μειώσουν ρυθμό λόγω φθοράς και τροχούς 18 ιντσών. Αυτές οι προτάσεις δεν άρεσαν καθόλου στον Bernie Ecclestone ο οποίος δήλωσε ότι η επιστροφή της Michelin υπό αυτούς τους όρους δε θα κάνει καλό στην F1. Ο Βρετανός θέλει την παραμονή της Pirelli καθώς οι Ιταλοί θα κάνουν ότι τους ζητήσει η F1. Σήμερα, 15/5, συνεδριάζει το Strategy Group και η Pirelli αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή της για το μέλλον. Η ιταλική φίρμα θα προτείνει φαρδύτερα ελαστικά από 375mm σε 425mm πίσω. Τέτοιες διαστάσεις έχουμε να δούμε από το 1992.

Προς το παρόν η Pirelli, έχοντας περάσει καιρό μαζί μας, γνωρίζει ακριβώς τι είναι αυτό που ζητάμε. Αυτό που θέλουμε είναι δύσκολο γι’ αυτούς καθώς φέρνουν τα ελαστικά στα όριά τους, χαλώντας μερικές φορές την εικόνα τους. Όμως είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Από την άλλη, η Michelin θα φτιάξει ελαστικά που θα μπορείς να τα βάλεις τον Ιανουάριο και να τα πετάξεις τον Δεκέμβριο. Αυτό γιατί δε θέλουν να βρεθούν σε δύσκολη θέση και να δεχθούν κριτική. Αυτό μηδενίζει τις πιθανότητες να δούμε κάποιον άλλον να νικά εκτός από τη Mercedes. Η πρότασή της είναι αντίθετη με αυτό που θέλουμε και θα πάει κόντρα με όλα αυτά που έχει κάνει η Pirelli, με όλα αυτά που της έχουμε ζητήσει κι έχει προσφέρει μερικούς εξαιρετικούς αγώνες. Αν κατασκευαστεί ένα ανθεκτικό ελαστικό τότε ξεχάστε τα αυτά.

Όσον αφορά στους τροχούς 18 ιντσών που επιθυμεί η Michelin, ο Ecclestone δήλωσε:

Δεν μου αρέσουν, τα μονοθέσια δείχνουν πολύ άσχημα. Θέλουμε να είναι επιθετικά, όπως πρέπει να είναι ένα αγωνιστικό όχημα. Η Pirelli θα κάνει πάντα ότι της πούμε, και αν αποφασίσουμε ότι θέλουμε τροχούς 18 ιντσών τότε μπορούν να τους φτιάξουν. Όμως έτσι αλλάζουμε πράγματα που δε χρειάζονται αλλαγή και αφήνουμε άλλα όπως έχουν, ενώ πρέπει να τα αλλάξουμε. Προς το παρόν δεν χρειάζεται αλλαγή στους τροχούς και τα ελαστικά.

Σχόλια

Σχόλια