Η Michelin είναι έτοιμη να επιστρέψει στην F1

Οι Γάλλοι θέλουν να επιστρέψουν αλλά υπό προϋποθέσεις, ζητούν τροχούς 18 ιντσών

Η Michelin είναι έτοιμη να επιστρέψει στην F1 αν όμως πρώτα το σπορ αλλάξει ρότα. Ο Γάλλος κατασκευαστής θέλει τροχούς 18 ιντσών κι όχι 13 όπως είναι αυτή τη στιγμή η F1. Η Michelin αποχώρησε από την F1 το 2006 κι από τότε ασχολείται με διάφορους θεσμούς. Είναι η προμηθεύτρια ελαστικών του πρωταθλήματος Formula E κι εκεί χρησιμοποιούνται τροχοί 18 ιντσών. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αγωνιστικός διευθυντής της εταιρείας, Pascal Couasnon, δήλωσε ότι θα καταθέσουν την πρότασή τους στη FIA με σκοπό να επιστρέψουν στην F1 το 2017. Το συμβόλαιο της Pirelli με την F1 ολοκληρώνεται στο τέλος του 2016.

Γιατί όχι; Είμαστε ανοιχτοί σε μια επιστροφή στην F1 αλλά υπό κάποιες ακριβείς προϋποθέσεις. Η F1 πρέπει να αλλάξει τους τεχνικούς κανονισμούς. Τα ελαστικά πρέπει να γίνουν ξανά αντικείμενα εξέλιξης, όχι μόνο ένα εργαλείο για θέαμα. Η Michelin προωθεί κάποιες ακριβείς προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην F1. Θέλουμε τροχούς 18 ιντσών, τους οποίους ήδη χρησιμοποιούμε στη Formula E και σύντομα και σε άλλους θεσμούς. Αν η F1 θέλει να σκεφτεί τις προτάσεις μας, είμαστε εδώ να το συζητήσουμε κι επιθυμούμε να επιστρέψουμε. Αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν ενδιαφερόμαστε. Στον επόμενο διαγωνισμό για προμηθευτή ελαστικών θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας. Γιατί όχι; Τότε θα είναι πρόβλημα των Ecclestone και FIA αν θα δεχτούν ή όχι.

Ο Couasnon συνέχισε λέγοντας:

Τα ελαστικά πρέπει να παρέχουν σταθερά επίπεδα απόδοσης και πρόσφυσης. Δεν είναι φυσιολογικό μετά από μερικούς γύρους ο οδηγός να λέει: «πρέπει να μειώσω ταχύτητα αλλιώς τα ελαστικά μου δε θα αντέξουν». Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Αυτές τις εποχές οι οδηγοί δεν μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους καθώς τα ελαστικά δεν τους το επιτρέπουν. 

Σχόλια

Σχόλια