Το line-up των δοκιμών εξέλιξης στην Ισπανία

Οι ομάδες παραμένουν στη Βαρκελώνη για το πρώτο 2ήμερο τεστ εξέλιξης μέσα στη χρονιά

Το Grand Prix Ισπανίας ολοκληρώθηκε αλλά οι ομάδες και κάποιοι από τους οδηγούς παραμένουν στη Βαρκελώνη καθώς ακολουθεί 2ήμερο τεστ δοκιμών εξέλιξης 12-13 Μαΐου. Αυτό είναι το πρώτο 2ήμερο δοκιμών εντός της χρονιάς, το επόμενο θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία. Σε αυτές τις δοκιμές οι ομάδες θα αξιολογήσουν περαιτέρω τις αναβαθμίσεις που είχαν για το GP Ισπανίας και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τις υπόλοιπες γόμες της Pirelli.

Επίσης σε αυτό το 2ήμερο θα δούμε πολλούς νέους οδηγούς και κάποιοι από αυτούς θα κάνουν το ντεμπούτο τους με μονοθέσιο F1. Δυστυχώς όμως δε θα λάβουν μέρος όλες οι ομάδες καθώς η Manor-Marussia θα απουσιάσει για οικονομικούς λόγους.

Για τη Mercedes θα οδηγήσουν οι Nico Rosberg και Pascal Wehrlein, ο οποίος είχε οδηγήσει την W06 στις χειμερινές δοκιμές. Η Ferrari θα χρησιμοποιήσει τον αναπληρωματικό της οδηγό Esteban Gutierrez και τον νεαρό προστατευόμενό της, Raffaele Marciello, και οι δύο θα οδηγήσουν για πρώτη φορά την SF15-T.

Στη Red Bull θα δούμε τον Daniil Kvyat αλλά και τον Pierre Gasly ο οποίος αγωνίζεται στο GP2 με την DAMS και είναι μέλος του προγράμματος νέων οδηγών των «ταύρων». Η Williams θα χρησιμοποιήσει τον έμπειρο Felipe Massa και τον νεαρό Alex Lynn ο οποίος θα οδηγήσει για πρώτη φορά την FW37.

Η McLaren θα χρησιμοποιήσει τον Jenson Button καθώς χρειάζεται την εμπειρία του ώστε να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον κινητήρα της Honda αλλά και τον δοκιμαστή Oliver Turvey.

Στη Lotus θα δούμε τον Pastor Maldonado και τον αναπληρωματικό οδηγό της ομάδας, Jolyon Palmer. Ο Pascal Wehrlein θα έχει διπλό ρόλο σε αυτές τις δοκιμές, όπως είχε και τον χειμώνα, καθώς θα οδηγήσει και για τη Force India. Για λογαριασμό της ινδικής ομάδας θα οδηγήσει κι ο Nick Yelloly ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο με μονοθέσιο F1.

H Toro Rosso παρόλο που έχει δύο rookies στο roaster της, σε αυτές τις δοκιμές θα χρησιμοποιήσει τον Pierre Gasly καθώς η Red Bull θέλει να του δώσει ώρες μέσα σε πραγματικό μονοθέσιο F1 κι όχι μόνο στον προσομοιωτή. Στο πλάι του θα βρεθεί ο Carlos Sainz Jr. Για τη Sauber θα οδηγήσει ο Marcus Ericsson κι ο αναπληρωματικός της οδηγός, Raffaele Marciello.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων

Ομάδα (κινητήρας) Τρίτη 12/5 Τετάρτη 13/5
Mercedes W06 (Mercedes) Nico Rosberg Pascal Wehrlein
Red Bull Racing RB11 (Renault) Daniil Kvyat Pierre Gasly
Williams FW37 (Mercedes) Felipe Massa Alex Lynn
Ferrari SF15-T (Ferrari) Raffaele Marciello Esteban Gutierrez
McLaren MP4-30 (Honda) Oliver Turvey Jenson Button
Toro Rosso STR10 (Renault) Pierre Gasly Carlos Sainz Jr.
Lotus E23 (Mercedes) Pastor Maldonado Jolyon Palmer
Sauber C34 (Ferrari) Marcus Ericsson Raffaele Marciello
Force India JVM08 (Mercedes) Pascal Wehrlein Nick Yelloly

Σχόλια

Σχόλια