Προς απόρριψη η αύξηση ορίου στους 5 κινητήρες

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα υπάρξει αλλαγή στο όριο των κινητήρων για το 2015 τα πράγματα αλλάζουν

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα υπάρξει αλλαγή στο όριο των κινητήρων για το 2015 τα πράγματα αλλάζουν. Το Strategy Group συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα και η πρόταση για αύξηση του ορίου από 4 σε 5 κινητήρες αναμένεται να απορριφθεί. Στη συνάντηση που είχε γίνει τον Μάρτιο το Strategy Group είχε συμφωνήσει ανεπίσημα γι’ αυτήν την αύξηση. Όμως τώρα κάποιοι αλλάζουν γνώμη.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο ενώ η Mercedes και η Red Bull είναι υπέρ, οι Williams, Force India, McLaren και Ferrari είναι κατά. Ο λόγος; Ο περιορισμός του κόστους. Είναι ιδιαίτερα περίεργο το ότι η McLaren με τόσα προβλήματα στον κινητήρα της Honda κρατά αρνητική στάση.

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, σε δηλώσεις του από την Ισπανία όπου βρίσκεται για το Grand Prix στη Βαρκελώνη εξέφρασε την απογοήτευσή του. Μέχρι στιγμής η RBR έχει χρησιμοποιήσει 6 κινητήρες της Renault, 4 για τον Daniel Ricciardo και 2 για τον Daniil Kvyat. Με αυτόν τον ρυθμό οι «ταύροι» θα χρειαστούν 6-8 κινητήρες ανά οδηγό για να βγάλουν τη χρονιά.

Σχόλια

Σχόλια