Η Nissan ολοκλήρωσε τις δοκιμές στις ΗΠΑ ενόψει Le Mans

Η προετοιμασία για το Le Mans ολοκληρώθηκε για τη Nissan, και τώρα πακετάρει για Ευρώπη

Η Nissan βρέθηκε για δεύτερη φορά στην πίστα  NCM Motorsports Park στο Κεντάκι με δύο GTR-LM NISMO. Παρόντες στο τεστ ήταν οι 8 από τους 9 οδηγούς της ομάδας οι οποίοι οδήγησαν το LMP1 το τριήμερο Δευτέρα έως Τετάρτη με τον καιρό να είναι με το μέρος τους.

Εκτός από τους Harry Tincknell, Olivier Pla, Michael Krumm, Tsugio Matsuda, Lucas Ordonez, Alex Buncombe, Jann Mardenborough και Max Chilton το GTR-LM NISMO το δοκίμασε επίσης ο οδηγός της GT Academy Mark Shulzhitskiy. Ο Shulzhitskiy σύμφωνα με φήμες θα αποτελεί τον αναπληρωματικό οδηγό της Nissan για το Le Mans και το WEC. Απών από το τεστ ήταν ο πρώτος οδηγός που ανακοίνωσε η Nissan τον Φεβρουάριο, ο Marc Gene.

Στο τεστ η Nissan δεν επιβεβαίωσε με πόσα υβριδικά συστήματα έτρεχε στα δύο LMP1 που έκαναν εκτενείς δοκιμές. Επίσης οι Ιάπωνες δεν έχουν ανακοινώσει και σε ποια υβριδική κλάση θα αγωνιστούν.

Οι φήμες από το Spa, όπου η Audi κέρδισε έναν αγώνα θρίλερ, αναφέρουν πως η Nissan σκοπεύει να τρέξει στο Le Mans χωρίς υβριδικό σύστημα μετά από τα προβλήματα που αντιμετώπισε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Οι κανονισμοί όμως αναφέρουν πως οι εργοστασιακές ομάδες της LMP1 πρέπει να τρέξουν με υβριδικά συστήματα. Στην περίπτωση της Nissan ίσως γίνει μια εξαίρεση στον κανονισμό.

Μετά λοιπόν από το επιτυχημένο τεστ η Nissan έχει αρχίσει ήδη να μεταφέρει τον εξοπλισμό της στην Ευρώπη καθώς στις 31 Μαΐου είναι το επίσημο τεστ στο Le Mans.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια