15 λεπτά με το Scooter Club Hellas

  Με την ευκαιρία του 1ου Scooter Rally Αντοχής, μιλήσαμε με τους ανθρώπους του εγχειρήματος

  Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το 1ο Scooter Rally Αντοχής είχαμε την ευκαιρία για μια γρήγορη συζήτηση με τους ανθρώπους του Scooter Club Hellas το οποίο έχει αναλάβει την οργάνωση του event. Ας δούμε πως βλέπουν αυτό το ξεχωριστό γεγονός οι υπεύθυνοι του SCH.

  Ερ. Πόσα μέλη απαριθμεί το Scooter Club Hellas σήμερα και ποιες είναι οι γενικές δραστηριότητες του club;

  SCH: Το Scooter Club Hellas είναι μια παρέα που υπάρχει από το 2005, φιλοξενείται στο δικτυακό τόπο www.scooterclubhellas.gr και αποτελείται αυτή τη στιγμή από περίπου 39.000 εγγεγραμμένα μέλη από όλη την Ελλάδα και έχει παραρτήματα σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Βόλο, Ξάνθη, Κρήτη. Τα μέλη του δεν είναι μόνο scooterάδες, δεν είναι μόνο μοτοσυκλετιστές αλλά κυκλοφορεί μεταξύ τους η ίδια αγάπη για τη μηχανοκίνηση και τις συγκινήσεις που προσφέρει. Υπάρχει μία ομάδα μελών που έχει αναλάβει συγκεκριμένες δραστηριότητες με μεγάλη συμμετοχή, όπως εβδομαδιαίες συναντήσεις, εκδρομές, αιμοδοσίες, σεμινάρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

  Ερ. Πως προέκυψε η ιδέα ενός Rally Αντοχής και πόσο δύσκολη ή εύκολη ήταν η υλοποίησή του;

  SCH: Το Scooter Rally Αντοχής ξεκίνησε μετά από συμμετοχές και εμπειρία των μελών μας σε διάφορες καταξιωμένες εκδηλώσεις όπως το 36ωρο της λέσχης Motoguzzi, το 24ωρο του BMW Club και το φωτογραφικό Rally του Transalp Club. Ήταν ιδέα του Σπύρου Καλαντζάκη, μέλος του Scooter Club Hellas, που συμμετέχει στη διοργάνωση των εκδρομών μας. Η ομάδα υλοποίησης αποτελείται και από τους Γαλανόπουλο Κων/νο, Ζαρκαδούλα Γρηγόρη, Κατσαμπίρη Γιάννη, Κουτσοθανάση Παντελή, Πίκολη Πέτρο.

  Η υλοποίηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας και συνεργασίας μας. Η ιδέα φάνταζε εύκολη στην πραγματοποίηση αλλά ήθελε αρκετά βήματα στην πράξη. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας είναι το 1ο Scooter Rally Αντοχής που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2015.

  Σημαντική βοήθεια στην οργάνωση και στην υλοποίηση του Scooter Rally Αντοχής προσέφερε η εταιρεία KYMCO-MOTOTREND S.A. Ευχαριστούμε επίσης για τη χορηγία τους και τα δώρα τους το ξενοδοχείο Hellas Country, τα καταστήματα Psihogios, Mega Stock Bazaar, Παναγιώτης Μάργαρης-Scooterland, Νο-Limits, Toofast, Double-Force, «Δρόμος», τις καφετέριες Café-Café και Αχίλλειον, την creperie Twins και τον δημιουργό του Riders Guides.

  Ερ. Ποια θα είναι η μορφή του αγώνα και ποιες είναι οι προσδοκίες σας όσον αφορά στις συμμετοχές;

  SCH: Το Scooter Rally Αντοχής δεν έχει κανένα είδος αγωνιστικού ή ανταγωνιστικού χαρακτήρα, δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η ώρα που θα τερματίσει ο κάθε συμμετέχων. Αποτελεί στην ουσία μια περιπέτεια και ένα οδοιπορικό μιας διαδρομής που θα είναι γνωστή στους συμμετέχοντες πριν την εκκίνηση πάντα σύμφωνα με τους κανόνες του Κ.Ο.Κ.

  Στη διάρκεια του οδοιπορικού θα υπάρχουν σημεία φωτογράφησης που υποδεικνύονται από τους διοργανωτές, όπως επίσης κάποιοι γρίφοι, και παιχνίδια. Όλα αυτά μαζί (φωτογραφίες, γρίφοι και παιχνίδια) θα προσμετρηθούν για τον κάθε συμμετέχοντα έτσι ώστε να βγει μια βαθμολογία για τον καθένα και μια γενική κατάταξη. Διάφορα έπαθλα και δώρα θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες με βάσει τη βαθμολογία τους αλλά και με κλήρωση.

  Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε νόμιμος οδηγός, ανεξαρτήτως μάρκας scooter, τύπου και κυβισμού. Επίσης μπορεί να συμμετέχει οποιοδήποτε άλλο δίτροχο. Οι οδηγοί μπορεί να είναι από συνειδητοποιημένοι ταξιδιάρηδες, έως αρχάριοι που θέλουν να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες ή του πιθανόν καινούργιου δίτροχού τους.  Μπορούν επίσης να έχουν και συνεπιβάτη, απόφαση πράγματι γενναία, που δείχνει «αντοχές».

  Κατά τη διάρκεια του Scooter Rally Αντοχής, θα αναπτυχθεί η ομαδικότητα και η συντροφικότητα στους συμμετέχοντες, ενώ στο τέλος οι περισσότεροι θα νιώθουν σαν να γνωρίζονται καιρό, έχοντας βοηθήσει ο ένας τον άλλο σε απρόοπτα, αναγνώριση σωστής πορείας κλπ.

  Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να καθιερωθεί στις μοτοσυκλετιστικές εκδηλώσεις της χώρας με όσο το δυνατό περισσότερες συμμετοχές ώστε όλο και πιο πολλοί αναβάτες να ανακαλύπτουν τις ομορφιές της χώρας μας.

  Ερ. Πώς βλέπετε το Rally Αντοχής στο μέλλον; Μια καλή ιδέα ήταν κάθε χρόνο να πραγματοποιείται σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Πώς βλέπετε το μέλλον του θεσμού;

  SCH: Οι διοργανωτές στο μέλλον θα εμπλουτίσουν το Scooter Rally Αντοχής με νέες ιδέες και τις εμπειρίες τους και από άλλα μέρη της Ελλάδας και θα υλοποιήσουν ξανά μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για τον κάθε συμμετέχοντα. Είναι εξαιρετική η ιδέα να πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδος έτσι ώστε όπως προαναφέραμε να ανακαλύπτονται νέες και εναλλακτικές διαδρομές και οι ομορφιές όλης της χώρας.

  Το μέλλον του θεσμού που τώρα ξεκινά θα εξαρτηθεί από τη διάθεση, τις απόψεις και τον αριθμό των συμμετεχόντων. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους νέες απόψεις και διορθώσεις τα επόμενα έτη καθώς πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Κάθε αρχή είναι και δύσκολη αλλά και στη δική μας περίπτωση ισχύει το ρητό «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

  Σχόλια

  Σχόλια