Αλλάζει ημερομηνία έναρξης το πρωτάθλημα του 2016

Το Grand Prix Αυστραλίας αναμένεται να διεξαχθεί στις 3 Απριλίου κι όχι στα μέσα Μαρτίου

Το πρωτάθλημα του 2015 βρίσκεται στα πρώτα του στάδια αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το πρώτο Grand Prix του 2016. Φυσικά αυτό θα γίνει στην Αυστραλία, στο Albert Park της Μελβούρνης, αλλά όχι την ημερομηνία που περιμένουμε και έχουμε συνηθίσει. Το πρώτο Grand Prix του 2016 αναμένεται να γίνει στις 3 Απριλίου κι όχι στα μέσα Μαρτίου. Η τελευταία φορά που η πρεμιέρα του πρωταθλήματος καθυστέρησε και δεν έγινε στα μέσα Μαρτίου ήταν το 1988 με το Grand Prix Βραζιλίας, το οποίο μάλιστα είχε γίνει στις 3 Απριλίου.

Οι λόγοι πίσω από την αλλαγή ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου η FOM θέλει να μειώσει τα κενά μεταξύ των GP. Για παράδειγμα φέτος η Αυστραλία με τη Μαλαισία είχαν 2 εβδομάδες κενό και μεταξύ των Μπαχρέιν-Ισπανία υπάρχει 3 εβδομάδες κενό. Επίσης αναφέρει ότι η FOM προσπαθεί να μειώσει το κόστος μετακινήσεων, καθώς αν οι πρώτοι αγώνες εκτός Ευρώπης, γίνουν με το μικρότερο δυνατό κενό τότε δε θα χρειάζεται οι ομάδες να επιστρέφουν στην Ευρώπη.

Η επόμενη συνάντηση του Strategy Group είναι στις 14 Μαΐου κι εκεί θα συζητηθεί τόσο η ημερομηνία έναρξης όσο και το πρόγραμμα του 2016.

Αυτή η αλλαγή, αν τελικά ισχύσει, πρόκειται να επηρεάσει και την ώρα διεξαγωγής του αγώνα καθώς εκείνη την εποχή η ώρα έχει αλλάξει και ο ήλιος δύει νωρίτερα. Οι διοργανωτές του GP αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό η εκκίνηση του GP να γίνει νωρίτερα αλλά ακόμα δεν υπάρχει τελική απόφαση.

Σχόλια

Σχόλια