ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οδηγούμε το νέο Quadro4!

  Οδηγούμε πρώτοι στην Ελλάδα το νέο τετράροδο scooter της Quadro

  Στη διάρκεια του Scooter Moto Festival 2015 είχαμε την τύχη και την ευκαιρία να οδηγήσουμε έστω και για λίγο το νέο πρωτοποριακό τετράροδο scooter Quadro4. Το Quadro4 είναι το πρώτο στον κόσμο 4ροδο scooter το οποίο, όπως είναι λογικό, εκτοξεύει τα επίπεδα πρόσφυσης και ασφάλειας σε άλλο επίπεδο.

  IMG_8514-W1200

  Με την πρώτη ματιά το κατακόκκινο Quadro μοιάζει πολύ με το 3ροδο μοντέλο το οποίο κυκλοφορεί ανάμεσά μας εδώ και μερικά χρόνια. Η μεγάλη διαφορά είναι όταν το κοιτάξεις στο πίσω μέρος όπου εκεί δεν υπάρχει ένας τροχός, αλλά δύο. Το Quadro4 διαθέτει σύστημα HTS και πίσω έχοντας όμως διαφορετική διάταξη προκειμένου να φιλοξενηθεί και η μετάδοση. Αμέσως το μάτι σου πέφτει πάνω στους ιμάντες που δίνουν κίνηση και στους δύο τροχούς πίσω, ενώ δισκόφρενα υπάρχουν και στους 4 τροχούς. Highlight είναι το έξυπνο χειρόφρενο το οποίο βρίσκεται δεξιά, δίπλα στη σέλα, ενώ το κλείδωμα του εμπρός συστήματος γίνεται μηχανικά με έναν μοχλό κάτω από το τιμόνι.

  IMG_8522-W1200

  Ανεβαίνοντας στη σέλα του Quadro αμέσως αισθάνεσαι οικεία καθώς είναι άνετο και ευρύχωρο. Η πρώτη αίσθηση όταν αρχίσεις να κινείσαι είναι βαριά, ωστόσο όσο περισσότερο κυλάς στις 4 ρόδες του, τόσο χαλαρώνεις και το scooter «ελαφρώνει» κάτω από τα πόδια σου. Παρότι κάναμε μόλις μερικά περάσματα για να το φωτογραφήσουμε αμέσως καταλαβαίνεις πως η πρόσφυση που προσφέρει ξεπερνάει το μυαλό του κοινού αναβάτη μοτοσικλέτας. Ακόμα και με 20Km/h μπορείς να γύρεις με απίστευτες κλίσεις και να μείνεις εκεί με ασφάλεια και σιγουριά για όση ώρα θέλεις. Οι αλλαγές κατεύθυνσης απαιτούν λίγη περισσότερη προσπάθεια από τον αναβάτη σε σχέση με μια κοινή μοτοσικλέτα, ωστόσο ένα πράγμα είναι σίγουρο… όσο περισσότερο οδηγείς το scooter τόσο καταλαβαίνεις τα απίστευτα επίπεδα πρόσφυσης και προπάντων καταλαβαίνεις το πώς πρέπει να το οδηγήσεις για να το απολαύσεις.

  IMG_8525-W1200

  Το Quadro4, έχει αναβαθμισμένο κινητήρα 346cc, μονοκύλινδρο ο οποίος αποδίδει 30 ίππους με ηλεκτρονικό ψεκασμό στην τροφοδοσία και αυτόματο CVT σύστημα στη μετάδοση. Το βάρος του είναι 257 κιλά κάτι που προκαλεί έκπληξη καθώς είναι χαμηλό για ένα τόσο περίπλοκο σύστημα διεύθυνσης-ανάρτησης.

  Το Quadro4 είναι εντυπωσιακό! Είναι ένα μοναδικό και ιδιαίτερο scooter διότι πολύ απλά είναι το πρώτο 4ροδο στον κόσμο, αυτό από μόνο του το βάζει στην ελίτ των premium μοντέλων. Στις αρχές του καλοκαιριού θα ξεκινήσει η διάθεσή του και θα έχουμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε κανονικά για να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα για το καινοτόμο όχημα…

  Gallery

  Σχόλια

  Σχόλια