Η Force India θέλει οι ομάδες να επιλέγουν τα ελαστικά τους

Ο Otmar Szafnauer είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, κάθε ομάδα να επιλέγει τα ελαστικά της και οι επιλογές να παραμένουν κρυφές

Ο επικεφαλής λειτουργιών της Force India, Otmar Szafnauer, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Η πρότασή του είναι οι επιλογές των ελαστικών για το εκάστοτε Grand Prix να γίνονται από τις ομάδες κι όχι από την Pirelli. Δηλαδή, οι ομάδες να ενημερώνουν την ιταλική προμηθεύτρια ελαστικών 1 μήνα πριν για το ποιες 2 γόμες θέλουν και οι επιλογές τους να παραμένουν κρυφές μέχρι να ξεκινήσει το αγωνιστικό 3ήμερο. Αυτή η ιδέα του Szafnauer είναι πολύ ενδιαφέρουσα καθώς έτσι θα είχαμε μεγάλη ποικιλία στις στρατηγικές των ομάδων και βελτιωμένη απόδοση διότι κάθε ομάδα θα διάλεγε τα ελαστικά που της ταιριάζουν καλύτερα.

Αν οι ομάδες, 4 εβδομάδες πριν το GP, επιλέξουν ποιες γόμες θέλουν να χρησιμοποιήσουν τότε η Pirelli προλαβαίνει να ετοιμάσει τα ελαστικά. Οι επιλογές ελαστικών των ομάδων θα μπορούσαν να κρατηθούν κρυφές μέχρι να ξεκινήσει το αγωνιστικό 3ήμερο.

Σχόλια

Σχόλια