Ράλι Αργεντινής: Ο Meeke έσπασε το ρόδι

  Ο οδηγός της Citroen κατέκτησε την παρθενική του νίκη στο WRC την ώρα που όλα τα VW εγκατέλειπαν με μηχανικά προβλήματα

  Ο Kris Meeke πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στο WRC κατακτώντας την 1η θέση στο σκληρό Ράλι Αργεντινής. Ο Σκοτσέζος με το Citroen DS3 WRC κατάφερε να παραμείνει μακριά από προβλήματα και να επωφεληθεί τις εγκαταλείψεις των οδηγών της Volkswagen. Το Ράλι Αργεντινής του 2015 θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένο στο μυαλό των ανθρώπων της Citroen καθώς εκτός από τη νίκη του Meeke έκαναν και το 1-2 με τον Mads Ostberg να τερματίζει 2ος, 18 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Elfyn Evans με το Ford Fiesta RS της M-Sport. Αυτό ήταν το πρώτο βάθρο στην καριέρα του Βρετανού.

  Με τις εγκαταλείψεις των πληρωμάτων της VW αρκετοί οδηγοί βρήκαν την ευκαιρία και σκαρφάλωσαν σε πιο ψηλές θέσεις. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Martin Prokop, συμπληρώνοντας το 3-4 για την M-Sport. O Dani Sordo ήταν αυτός που κράτησε ψηλά τη σημαία της Hyundai τερματίζοντας 5ος, πίσω του τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Al-Qassimi, Al-Kuwari, Dominguez, Saba και Villagra.

  Σε αντίθεση με τους ανθρώπους της Citroen, οι άνθρωποι της VW σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εφιαλτικό Ράλι Αργεντινής. Οι Sebastien Ogier και Andreas Mikkelsen έμειναν εκτός μάχης από την Παρασκευή. Ο Πρωταθλητής αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα κι έτσι έσπασε το σερί 5 συνεχόμενων νικών. Ο Νορβηγός αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο Polo R WRC κι έτσι ο Jari-Matti Latvala πήρε το βάρος της ομάδας στις πλάτες του για το υπόλοιπο του ράλι. Ο Φινλανδός όμως αντιμετώπισε πρόβλημα το Σάββατο. Αρχικά είχε ένα τετ-α-κε κι έχασε πολύ χρόνο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε πρόβλημα με το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου. Και τα τρία Polo R WRC έμειναν εκτός βάθρου για πρώτη φορά μετά τη Γερμανία του 2013. Και οι 3 οδηγοί εγκατέλειψαν λόγω μηχανικών προβλημάτων, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για την VW.

  To WRC συνεχίζεται 21-24 Μαΐου στην Πορτογαλία.

  Σχόλια

  Σχόλια