Δοκιμές ενόψει Le Mans οι ομάδες της LMP1, με Hulkenberg η Porsche

Καθώς οι 24H του Le Mans πλησιάζουν, οι ομάδες έκαναν δοκιμές και τώρα ετοιμάζονται για το Spa

Η Audi, η Toyota και η Porsche κατέγραψαν πολλά  χιλιόμετρα δοκιμών αυτή την εβδομάδα καθώς θέλουν να προετοιμαστούν για το Le Mans όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η Audi αφού συμπλήρωσε 30 ώρες δοκιμές στο Paul Ricard την προηγούμενη εβδομάδα, βρέθηκε στη Monza για ένα τριήμερο δοκιμών αντοχής του LMP1. Εκεί δοκίμασε το αεροδυναμικό πακέτο που θα χρησιμοποιήσει στο Le Mans το οποίο μειώνει την κάθετη δύναμη και αυξάνει την τελική ταχύτητα η οποία είναι το παν στη La Sarthe.

H Toyota και η Porsche βρίσκονται στο Paul Ricard για ένα τριήμερο δοκιμών ενόψει Le Mans. Οι δύο κατασκευαστές ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους την Πέμπτη 23/4. Όπως είναι λογικό, πριν τον μεγάλο αγώνα, οι ομάδες θέλουν να δοκιμάσουν τα αεροδυναμικά τους πακέτα και στο Spa. Εκεί οι Audi και Porsche θα έχουν τρία αυτοκίνητα ενώ η Toyota δύο.

Στο Paul Ricard βρίσκεται επίσης ο Nico Hulkenberg. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο οδηγός της Force Ιndia στην F1 θα αγωνιστεί με την Porsche στις 6H του Spa και στις 24H του Le Mans. Ο Γερμανός είναι επιφυλακτικός για το μέλλον του, όμως δεν θέλει να αφήσει το όνειρό του, το οποίο είναι να γίνει πρωταθλητής στην F1.

Συγκεκριμένα ο Hulk δήλωσε:

Ίσως η Porsche να γίνει το νέο μου σπίτι στο μέλλον. Τα πράγματα αυτή τη στιγμή στην F1 δεν είναι εύκολα. Ακόμα όμως προσπαθώ να βάλω την καριέρα μου στην F1 σε ένα καλύτερο μονοπάτι. Ο στόχος μου να κερδίσω αγώνες και να γίνω πρωταθλητής παραμένει.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής(WEC) συνεχίζεται στη 1 Μαΐου με τις 6H του Spa.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια