Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για τις Red Bull και Renault

Οι ομάδες ετοιμάζουν τις αναβαθμίσεις για την Ισπανία και η Red Bull περιμένει να δει πρόοδο από τη Renault

Η F1 ετοιμάζεται για την Ευρωπαϊκή της περιοδεία και οι ομάδες δουλεύουν πυρετωδώς  ώστε να ετοιμάσουν τις τελευταίες αναβαθμίσεις για το Grand Prix Ισπανίας. Το κενό 3 εβδομάδων μεταξύ Μπαχρέιν και Βαρκελώνης είναι σημαντικό για την προετοιμασία κι ο Christian Horner, επικεφαλής της Red Bull, το χαρακτηρίζει κρίσιμο. Οι «ταύροι» δεν ανησυχούν για τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις της RB11 αλλά για τον κινητήρα της Renault ο οποίος τους έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα μέχρι στιγμής. Ο Daniel Ricciardo έχει ήδη χρησιμοποιήσει 3 κινητήρες και στην Ισπανία πάει για τον 4ο.

Όπως όλες οι ομάδες, έτσι κι εμείς, στη Βαρκελώνη θα φέρουμε ορισμένες αναβαθμίσεις. Το σημαντικό όμως για εμάς είναι ο κινητήρας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιο spec θα έχουμε και οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Πήγα στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα και είχα μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Jerome Stoll (σ.σ μέλος του ΔΣ του τμήματος της F1). Δε θέλουν να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, θέλουν να είναι στην F1 και να διεκδικούν νίκες. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει τσάμπα. Ωστόσο η Renault φαίνεται ότι έχει δεσμευτεί να βρει λύση.

Η Renault γνωρίζει ότι πρέπει να επενδύσει περισσότερα χρήματα στο πρόγραμμα της F1 ώστε να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Ήδη ο Mario Illien δουλεύει ξεχωριστά σε δικό του πρόγραμμα εξέλιξης. Ο δρόμος της επιστροφής είναι μακρύς και δύσκολος για τη Renault.

Σχόλια

Σχόλια