Με 34 συμμετοχές οι 6H του Spa-Francorchamps

Ο δεύτερος αγώνας του WEC έχει αύξηση στον αριθμό των συμμετοχών, όμως υπάρχουν ερωτηματικά

Το WEC θα ταξιδέψει στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στο Spa- Francorchamps για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος 34 αυτοκίνητα από όλες τις κατηγορίες, 5 παραπάνω από αυτά που έτρεξαν στο Silverstone.

Στην LMP1 θα αγωνιστούν 9 πρωτότυπα με την Audi να φέρνει τρίτο R18, με τους Filipe Albuquerque, Marco Bonanomi και Rene Rast να είναι αυτοί που θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι. Η Porsche είναι αυτή που θα φέρει ένα ακόμα 919 Hybrid στο Spa με τους Nick Tandy, Earl Bamber και τον οδηγό της F1 Nico Hulkenberg να συμπληρώνει το lineup του τρίτου αυτοκινήτου.

Στην LMP2 ο αριθμός αυξάνεται κατά δύο επίσης με την Jota Sports να κάνει το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα με τους Harry Tincknell, Simon Dolan και Mitch Evans να είναι οι οδηγοί της ομάδας. Η Team SARD-Morand βρίσκεται επίσης στη λίστα με το αυτοκίνητο να φέρει το #43. Οι Pierre Ragues, Oliver Webb και Zoel Amberg είναι οι οδηγοί της ομάδας. Να θυμίσουμε πως η SARD-Morand είχε αποσυρθεί από τον πρώτο αγώνα στο Silverstone και μένει να δούμε αν θα επιβιώσει.

Στον αγώνα αυτό, η Tequila Patron ESM θα φέρει το νέο της LMP2, το Ligier JS P2, το οποίο χρησιμοποιεί η G-Drive Racing και η OAK Racing.

H GTEPRO θα έχει τον ίδιο αριθμό συμμετοχών με το Silverstone, όμως η GTE-AM θα έχει μια παραπάνω συμμετοχή. Η ΑF-Corse θα φέρει μια Ferrari F458 Italia με τους Matt Griffin, Duncan Cameron και Alex Mortimer να είναι οι οδηγοί του αυτοκινήτου #55

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια