Ελπίζει η οικογένεια Bianchi

Σε μια νέα συνέντευξη ο πατέρας του Jules Bianchi δήλωσε ότι η κατάσταση παραμένει σταθερή αλλά υπάρχουν σημάδια που τους δίνουν ελπίδα

Έχουν περάσει 7 μήνες από τo τραγικό Grand Prix Ιαπωνίας του 2014, εκεί που ο άτυχος Jules Bianchi είχε το σφοδρό ατύχημα με τον γερανό που απομάκρυνε το μονοθέσιο του Adrian Sutil. Ο Γάλλος επέζησε από αυτή τη μεγάλη σύγκρουση αλλά από τότε βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. Ο πατέρας του Bianchi, Philippe, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στον γαλλικό Τύπο δήλωσε πως η κατάσταση του γιου του παραμένει σταθερή αλλά υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δίνουν ελπίδα στην οικογένειά του.

Ο κόσμος μας διαλύθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 2014. Θα τα καταφέρει; Κι αν ναι, τότε θα μπορεί να έχει μια κανονική ζωή; Νομίζω ότι το πλήγμα αυτών των ατυχημάτων πονάει περισσότερο ακόμα κι από τον θάνατο. Είναι καθημερινό μαρτύριο. Καθημερινά του στέλνουμε την αγάπη μας και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δίνει σκληρή μάχη, όπως έκανε και πριν το ατύχημα. Κάθε ημέρα ο Jules είναι σε έναν μαραθώνιο. Από ιατρικής άποψης η κατάστασή του είναι σταθερή, όλα τα όργανά του λειτουργούν χωρίς βοήθεια. Όμως ακόμα παραμένει σε κωματώδη κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι τραύματα σαν αυτό του Jules εξελίσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Αν συγκρίνουμε την τωρινή του κατάσταση με αυτήν που βρισκόταν όταν χειρουργήθηκε στην Ιαπωνία η διαφορά είναι η ημέρα με τη νύχτα. Η πρόγνωση στις αρχές ήταν πολύ ανησυχητική, μιλούσαν για ανεπανόρθωτη ζημιά. Μας είχαν πει ότι χρειαζόταν περίπου έναν χρόνο στην Ιαπωνία πριν μεταφερθεί αλλού. Ωστόσο χρειάστηκε 7 εβδομάδες καθώς πολύ γρήγορα ξεκίνησε να αναπνέει μόνος του. Ο Jules είναι νέος, είναι 25 ετών και σε άριστη φυσική κατάσταση. Αυτό τον βοήθησε να επιζήσει. Είμαι πολύ υπερήφανος για τον Jules. Πάντα ήμουν. Τώρα ελπίζουμε για μια νέα εξέλιξη στην πορεία της υγείας του. Το επόμενο που θα θέλαμε να συμβεί είναι να ξυπνήσει από το κώμα. Υπάρχουν στιγμές που οι αντιδράσεις του είναι πιο έντονες, κάνει περισσότερες κινήσεις, μας σφίγγει το χέρι. Όμως είναι αντανακλαστικές κινήσεις ή πραγματικές; Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε. Το σημαντικό είναι ότι έχει τη βοήθεια ειδικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους σκέφτονται και προσεύχονται για τον Jules, και θα ήθελα να τους πω ότι θα ενημερώσουμε μόλις υπάρξουν νέες εξελίξεις, καλές ή άσχημες.

Σχόλια

Σχόλια