Live Test: SYM Fiddle 200i CBS

  Το στιλ και η vintage εμφάνιση κάνουν το νέο SYM Fiddle 200 άκρως δελεαστικό

  Τo SYM Fiddle 200i CBS ήρθε στο Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρες άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, κόστος. Μείνετε συντονισμένοι.

  Τρίτη 21 Απριλίου

  Ημέρα επιστροφής σήμερα για το Fiddle 200 και διαπιστώνεις το πόσο απροβλημάτιστα πέρασε η εβδομάδα. Το ξεχωριστό scooter της SYM είναι αδιαμφισβήτητα όμορφο, μπορεί να εκτιμηθεί η εξωτερική του εμφάνιση τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες καθώς διαθέτει vintage και πολύ προσεγμένη σχεδίαση. Από εκεί και πέρα ο κινητήρας είναι εξαιρετικός με ουσιαστική δύναμη και οικονομία (τελικά στα χέρια μας το Fiddle έμεινε στα 3 λίτρα/100Km), σε καλό επίπεδο μετάδοση και ψεκασμός, ενώ η οδική συμπεριφορά είναι απροβλημάτιστη με ένα πολύ καλό πακέτο φρένων.

  fiddle3266666

  Η ποιότητα κατασκευής είναι το μοναδικό σημείο που μένει στη μετριότητα το Fiddle, αλλά εδώ έρχεται η τιμή του να καλύψει τα πάντα. Κοστίζει μόλις 2.195€ τα οποία σίγουρα κρίνονται value for money για το συγκεκριμένο μοντέλο. Δεν ξέρω αν το Fiddle μπορεί να γίνει το scooter της ζωής σου, όπως αναφέρει η καμπάνια της SYM για το Fiddle, σίγουρα όμως μπορεί να γίνει το scooter που θα ευχαριστηθείς σε κάθε σου μετακίνηση και δεν θα το βαρεθείς χάρη στο διαχρονικό του σχεδιασμό.

  Δευτέρα 20 Απριλίου

  Το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ ευχάριστο με παρέα το Fiddle καθώς εκτιμήσαμε την οδική του συμπεριφορά σε πολλά διαφορετικά κομμάτια ασφάλτου. Το μικρό scooter της SYM τα καταφέρνει αρκετά καλά στην πόλη παρέχοντας καλή πρόσφυση και καλή σταθερότητα. Οι αναρτήσεις είναι σχετικά μαλακές με το μπροστινό να έχει μικρή διαδρομή και να τερματίζει στις ανωμαλίες του δρόμου, ενώ έχει και ένα περίεργο τρίξιμο. Το πίσω είναι σαφώς καλύτερο ισορροπώντας καλά ανάμεσα στην άνεση και την πληροφόρηση.

  fiddle952222

  Στις στροφές το SYM είναι σταθερό και πολύ ευέλικτο, ωστόσο η έλλειψη πληροφόρησης δεν εμπνέει τον αναβάτη για πιο σπορ οδήγηση παρότι το scooter μπορεί να κινηθεί σβέλτα. Η ευελιξία του είναι εξαιρετική ενώ παράλληλα είναι αρκετά καλό και στις λεωφόρους καθώς είναι σταθερό και σίγουρο. Τα φρένα είναι πάρα πολύ καλά. Το πακέτο φρένων σε συνδυασμό με το CBS (συνδυασμένο σύστημα πέδησης) λειτουργούν άψογα παρέχοντας δύναμη και πολύ καλή αίσθηση στον αναβάτη.

  fiddle9544444

  Παρεμπιπτόντως μόλις την Παρασκευή αντιλήφθηκα ότι η σέλα ανοίγει με τον διακόπτη των φώτων, μια έξυπνη και χρηστική λύση…

  Παρασκευή 17 Απριλίου

  Ένα από τα καλύτερα σημεία του καινούριου scooter της SYM είναι αδιαμφισβήτητα ο κινητήρας του. Αν δηλαδή σχεδιαστικά παίρνει άριστα, στην περίπτωση του κινητήρα είναι εξίσου σε πολύ καλό επίπεδο καθώς όχι μόνο αποδίδει εξαιρετικά, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας. Ο μονοκύλινδρος, αερόψυκτος 200άρης είναι ευχάριστη έκπληξη καθώς η ισχύς του είναι επαρκής για κάθε είδους μετακίνηση εντός των πυλών, ενώ παράλληλα παραμένει οικονομικός και ζωηρός. Στο πρώτο άνοιγμα του γκαζιού δεν έχει έντονη σπιρτάδα, ωστόσο μόλις περάσεις τα πρώτα 15Km/h η επιτάχυνση γίνεται μεστή και το ταχύμετρο ανεβαίνει πρόθυμα μέχρι τα 100Km/h. Με λίγη υπομονή το ταχύμετρο έδειξε 105Km/h, ωστόσο όλη μέρα μπορείς να κινείσαι άνετα με 90-100Km/h.

  sym5555588888

  Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ψεκασμού ο οποίος δουλεύει αψεγάδιαστα, ενώ η μετάδοση είναι εξίσου καλή έχοντας αμεσότητα και σωστή κλιμάκωση. Παράλληλα, απουσιάζει και κάθε είδους ήχος από το σύστημα αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα κύλισης. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η κατανάλωση η οποία μέχρι τώρα κυμαίνεται στα 3-3,5 λίτρα ανά 100Km, φυσικά με το γκάζι κολλημένο στο στοπ. Με λίγη προσπάθεια για πιο φυσιολογική οδήγηση πιστεύουμε ότι μπορεί να πέσει άνετα κάτω από τα 3 λίτρα/100Km!

  Πέμπτη 16 Απριλίου

  Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Fiddle επιβεβαιώθηκε τελικά στο δρόμο καθώς σε πολλά σημεία της πόλης τα βλέμματα στράφηκαν πάνω μας. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις για το scooter της SYM το οποίο άφηνε καλές εντυπώσεις στην πρώτη επαφή… σε άνδρες και γυναίκες.

  sym555555777777

  Μια καλή εμφάνιση όμως δεν αρκεί για να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο, πρέπει λοιπόν να δούμε τι κάνει το Fiddle και στους άλλους τομείς ξεκινώντας από την εργονομία. Η μέχρι τώρα συμβίωση με το όμορφο scooter της SYM είναι αρκετά καλή σε αυτόν τον τομέα καθώς παρά το μικρό του μέγεθος είναι αρκετά ευρύχωρο. Η σέλα είναι επίπεδη, αναπαυτική και σωστά σχεδιασμένη έτσι ώστε να τοποθετεί το σώμα όρθιο και κοντά στο τιμόνι. Τα πόδια έχουν αρκετό χώρο να κινηθούν εμπρός και πίσω στο επίπεδο πάτωμα το οποίο είναι ευχάριστο μπόνους ευκολίας. Το σώμα έχει την τάση να γέρνει ελαφρά προς τα πίσω, αλλά αν τοποθετήσεις τα πόδια λίγο πιο πίσω τότε πετυχαίνεις την ιδανική θέση για καλό έλεγχο και άνεση.

  fiddle147777

  Ο χώρος αποσκευών κάτω από τη σέλα χωράει ένα jet κράνος και πολλά μικροπράγματα, ενώ υπάρχει και ντουλαπάκι μπροστά στα γόνατα του αναβάτη για γάντια, χαρτιά και πολλά άλλα. Τα όργανα είναι απλά με ένα αναλογικό ταχύμετρο, έναν αναλογικό δείκτη καυσίμου και ένα ψηφιακό ρολόι, ενώ ο φωτισμός του είναι διακριτικός. Συνολικά η ποιότητα κατασκευής του είναι απλά ικανοποιητική και αυτό είναι ίσως το μοναδικό μέχρι τώρα σημείο που δικαιολογεί την εκπληκτικά χαμηλή τιμή του.

  Τετάρτη 15 Απριλίου

  «Έχουμε να παραλάβουμε το scooter με το παράξενο όνομα», ήταν η φράση του συνεργάτη στο δρόμο προς τη SYM και εννοούσε φυσικά το ολοκαίνουριο Fiddle της SYM. Η επόμενη έκφραση του προσώπου του ωστόσο, όταν είδε από κοντά για πρώτη φορά το SYM, ήταν εκείνη του εντυπωσιασμού. Του άρεσε το Fiddle III 200 CBS όπως φυσικά άρεσε και σε εμένα με την πρώτη ματιά. Το σχήμα του δεν είναι άγνωστο, καθώς ακολουθεί τη νόρμα των Vespa της Piaggio και αυτό είναι που σου έρχεται στο μυαλό όταν το κοιτάξεις πρώτη φορά. Όμορφες πινελιές είναι τα LED φώτα εμπρός και το καλλίγραμμο εμπρός φωτιστικό σώμα, ενώ από το επίπεδο πάτωμα και πίσω το Fiddle είναι μακρύ και η σέλα επίπεδη. Το φινίρισμά του είναι πολύ καλό και ιδιαίτερα ο χρωματισμός του μοντέλου δοκιμής εμπνέει και μια πολυτέλεια.

  fiddle88888888

  Όμορφο και φινετσάτο το Fiddle 200 υπόσχεται με την εμφάνισή του πολλά κολακευτικά σχόλια στα φανάρια.

  Σχόλια

  Σχόλια