Live Test: Chevrolet Aveo 1.3D LT

  Τι μπορείς να κάνεις με ένα Aveo 1.3D LT; Μάλλον τα πάντα, όλα!

  Τo Chevrolet Aveo 1.3D LT ήρθε στο Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρες άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, κόστος. Στην περίπτωση του Aveo η δοκιμή θα περιλαμβάνει και την 5θυρη έκδοση που έρχεται κολλητά. Μείνετε συντονισμένοι.

  Πέμπτη 16 Απριλίου

  Μετά τον κινητήρα σειρά έχει η οδική συμπεριφορά του Chevrolet να μπει στο στόχαστρο καθώς μέχρι τώρα τα έχει πάει περίφημα στους περισσότερους τομείς. Και εδώ λοιπόν το Aveo τα καταφέρνει πολύ καλά. Η ποιότητα κύλισης στον αυτοκινητόδρομο είναι ικανοποιητική, η σταθερότητα πολύ καλή και ο μοναδικός θόρυβος που φτάνει στην καμπίνα είναι ουσιαστικά αυτός του κινητήρα. Το τιμόνι είναι ελαφρύ, αλλά διαθέτει καλή ακρίβεια, ενώ οι αναρτήσεις συμπεριφέρονται πολύ καλά κυρίως όσον αφορά στην άνεση. Στις ανοιχτές καμπές του αυτοκινητοδρόμου το Aveo στρίβει απροβλημάτιστα χωρίς να παίρνει κλίσεις με μοναδικό ψεγάδι το πίσω σύστημα ανάρτησης το οποίο όταν είναι φορτωμένο το αυτοκίνητο έχει την τάση στα σαμαράκια να «αργεί» στην επαναφορά του.

  chevi858888

  Στο επαρχιακό δίκτυο τα πράγματα είναι εξίσου καλά με το «Chevi» σε κανονικό ρυθμό να καταπίνει τις στροφές τη μία μετά την άλλη χωρίς να κουράζει. Μόνο όταν πιεστεί θα βγάλει κάποια ελαφριά υποστροφή η οποία όμως ακόμα και στο όριο είναι διαχειρίσιμη. Για το πίσω μέρος ούτε λόγος καθώς μένει ακλόνητο στη θέση του «νο ματερ γουατ». Τα φρένα έχουν προοδευτικότητα και ικανοποιητική δύναμη, χωρίς να εμφανίζουν σημάδια κούρασης, λειτουργούν με συνέπεια σε όλες τις συνθήκες.

  Το Aveo επιστρέφει σήμερα στη βάση του και ένα είναι βέβαιο… μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όσον αφορά στα πολλαπλά ταλέντα του. Ιδιαίτερα στο ταξίδι πήγε υπέροχα και αν λάβουμε υπόψη την ατάκα της συζύγου «Είναι εύκολο, το αγοράζω άνετα», τότε καταλαβαίνετε πως έχουμε να κάνουμε με μια καλή περίπτωση. Σε αυτό βοηθάει και η πολύ καλή του τιμή η οποία αρχίζει από 12.880€!

  Τετάρτη 15 Απριλίου

  Αφού λοιπόν φορτώσαμε παιδιά, σκυλιά και βαλίτσες βγήκαμε αυτοκινητόδρομο με το Aveo. Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι όσον αφορά στην οδήγηση είναι ο κινητήρας του Chevrolet. Ο πετρελαιοκινητήρας 1.3 λίτρων μπορεί να είναι φασαριόζος, ωστόσο αποδίδει εξαιρετικά με μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων. Από το σταμάτα-ξεκίνα και την κίνηση στην πόλη, μέχρι σε ταχύτητες πάνω από 150Km/h ο μικρός κινητήρας λειτουργεί πολύ καλά, ομαλά και αξιόπιστα. Η ωφέλιμη λειτουργία του θα περίμενε κανείς να είναι μικρή αλλά σε διαψεύδει καθώς παρά τον μικρό κυλινδρισμό του είναι και ελαστικός και ροπάτος βοηθώντας στην ευκολία της οδήγησης. Σύμμαχος είναι το αποτελεσματικό και σωστά κλιμακωμένο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο εκτός από την απόδοση βοηθάει πολύ και στην οικονομία.

  aveo9555555

  Η οικονομία στο ταξίδι με το cruise control στα 130Km/h είναι καλή καθώς κρατήθηκε κάτω από τα 5 λίτρα ανά 100Km, ενώ συνολικά έπειτα από 1.100 χιλιόμετρα η ένδειξη στο ψηφιακό όργανο έδειξε 4,8 λίτρα/100Km. Ουσιαστικά το μοναδικό ψεγάδι του συγκεκριμένου κινητήρα είναι ο θόρυβος, αλλά νομίζω ότι με όλα τα υπόλοιπα εξαιρετικά του χαρακτηριστικά σε κάνει εύκολα να το ξεχάσεις.

  Τρίτη 14 Απριλίου

  Το Aveo πήγε ταξίδι τις ημέρες του Πάσχα και βρήκαμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε τι μπορεί να κάνει ένα αυτοκίνητο που ουσιαστικά φτιάχτηκε και για αυτό το πράγμα. Τα πρώτα χαμόγελα ήταν στη διαδικασία του φορτώματος με το Aveo να έχει αρκετά μεγάλο αποθηκευτικό χώρο πίσω. Βαλίτσες, καρότσια, σακούλες και σακουλάκια, όλα χώρεσαν με χαρακτηριστική άνεση πίσω και ο χώρος της καμπίνας έμεινε άδειος (σπάνιο) μόνο για τους επιβάτες. Εντυπωσιακό λοιπόν το Chevrolet στη sedan του έκδοση όσον αφορά στο χώρο αποσκευών με ίσως μοναδικό ψεγάδι τους δοκούς της πόρτας του πορτ μπαγκάζ που κλείνουν προς τα μέσα και πιάνουν χρήσιμο χώρο.

  aveo7422222

  Εσωτερικά το Aveo είναι σχετικά στενό, ωστόσο 4 ενήλικες δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα να βολευτούν ακόμα και για ένα μεγάλο σχετικά ταξίδι. Η θέση οδήγησης είναι ξεκούραστη και προσαρμόζεται στα μέτρα του οδηγού, ενώ και η ορατότητα είναι σε καλό επίπεδο. Χώροι για μικροαντικείμενα υπάρχουν και είναι επαρκείς, ενώ σύστημα κλιματισμού, ηχοσύστημα και όργανα ενδείξεων κρατάνε σε καλό επίπεδο ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και σωματικής ηρεμίας τους επιβάτες χωρίς κάτι το εντυπωσιακό. Απλά όλα δουλεύουν σωστά και αξιόπιστα.

  Αύριο μιλάμε και Diesel, ροπή και οικονομίααααα!

  Σχόλια

  Σχόλια