Ο Rosberg διαμαρτύρεται για την τακτική του Hamilton

Η γκρίνια εντός της Mercedes ξεκίνησε με τον Rosberg να διαμαρτύρεται για την τακτική του Hamilton

Η γκρίνια εντός της Mercedes ξεκίνησε. Ο Nico Rosberg μετά το Grand Prix Κίνας διαμαρτυρήθηκε για την τακτική που ακολούθησε ο Lewis Hamilton κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Γερμανός υποστηρίζει ότι ο Βρετανός στο δεύτερο stint μείωσε ρυθμό χωρίς λόγο κι αυτό επέτρεψε στον Sebastian Vettel να πλησιάσει και να απειλήσει για τη 2η θέση. Η Ferrari προσπάθησε να προσπεράσει στα pitstop αλλά η Mercedes αντέδρασε και τράβηξε τον Rosberg νωρίτερα για την τελευταία του αλλαγή.

Ο Rosberg διαμαρτυρήθηκε τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα στον ασύρματο, λέγοντας ότι ο Hamilton κινείται πιο αργά κι αυτό χαλάει τον αγώνα του, όσο και μετά.

Αυτό που έκανε ο Lewis δεν χρειαζόταν διότι προκάλεσε πρόβλημα στον αγώνα μου. Το ότι οδηγούσε με πιο αργό ρυθμό επέτρεψε στον Sebastian να με πλησιάσει και να έχει την ευκαιρία να με προσπεράσει μετά το pitstop. Μου κόστισε αυτό και χρειάστηκε να αμυνθώ ώστε να μη χάσω θέση. Ήταν αχρείαστο να γίνει αυτό. Επίσης τα ελαστικά μου στο τέλος του αγώνα είχαν φθαρεί πολύ καθώς το stint μου ήταν μεγαλύτερο (σ.σ. ο Rosberg μπήκε νωρίτερα για το 2ο pitstop ώστε να μη δώσει την ευκαιρία στον Vettel να περάσει). Είμαι δυσαρεστημένος απ’ όλο αυτό.

Ο Hamilton απάντησε λέγοντας πως δεν είναι δική του υπόθεση ο αγώνας του Rosberg.

Δεν είναι δική μου δουλειά να σκέφτομαι τον αγώνα του Nico. Η δουλειά μου είναι να φτάσω στον τερματισμό όσο πιο γρήγορα γίνεται κι αυτό έκανα. Δεν έκανα κάτι επίτηδες απλώς για να καθυστερήσω τους υπόλοιπους. Επικεντρώθηκα στον εαυτό μου. Αν ο Nico ήθελε να περάσει θα μπορούσε να δοκιμάσει, αλλά δεν το έκανε.

Σχόλια

Σχόλια