Ο Vettel πάει στον αγώνα με όπλο τη στρατηγική

Ο Γερμανός ποντάρει στην ταχύτητα της SF15-T κι ελπίζει η στρατηγική να δουλέψει σωστά

Ο Sebastian Vettel ελπίζει η επιλογή της Ferrari να κάνει οικονομία ελαστικών στις κατατακτήριες να αποδώσει στον αγώνα. Ο Γερμανός σημείωσε την 3η ταχύτερη επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά το δυνατό του χαρτί είναι στον αγώνα. Εκεί θα προσπαθήσει με σωστή στρατηγική και δυνατό ρυθμό να παλέψει με τις δύο Mercedes. Τα «ασημί βέλη» καταπονούν αρκετά τα κίτρινα Pirelli ενώ η SF15-T έχει δείξει ότι είναι πιο ευγενική με τα ελαστικά. Ίσως εκεί παιχτεί αύριο το παιχνίδι.

Γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολα στις κατατακτήριες. Το Q1 και ειδικά το Q2 ήταν ελπιδοφόρα αλλά στο Q3 η κατάσταση ήταν περίπου όπως στις ελεύθερες δοκιμές και οι διαφορές ήταν και πάλι μεγάλες. Όμως είμαστε ευχαριστημένοι καθώς βρισκόμαστε ακριβώς πίσω από τη Mercedes. Προφανώς και θέλαμε να μειώσουμε τη διαφορά, ίσως αύριο να είμαστε πιο κοντά. Είναι κρίμα που δεν είχαμε και τα δύο μονοθέσια στη δεύτερη σειρά εκκίνησης. Ο Kimi στάθηκε άτυχος στον γύρο προθέρμανσης. Όμως αύριο λογικά θα έχουμε τον ρυθμό που πρέπει.

Ο Kimi Raikkonen θα εκκινήσει από την 6η θέση καθώς δεν κατάφερε να κάνει τα ελαστικά του να λειτουργήσουν σωστά από την πρώτη στιγμή.

Είχα έναν κακό γύρο. Για κάποιο λόγο στις 3 πρώτες στροφές το πίσω μέρος γλιστρούσε πολύ και δεν μπορούσα να κάνω και πολλά γι’ αυτό. Είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα αλλά τώρα δε γίνεται να αλλάξουμε κάτι.

Σχόλια

Σχόλια