Υπερθέρμανση στον πίσω τροχό

Η αιτία που ανάγκασε τον Kvyat σε πρόωρη εγκατάλειψη ήταν υπερθέρμανση στον πίσω τροχό και κατάρρευση του συστήματος των φρένων

Η Red Bull ήλπιζε ότι στην Κίνα δε θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα όπως στη Μαλαισία. Όμως ο Daniil Kvyat αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πρόωρα το FP2 λόγω υπερθέρμανσης του συστήματος του πίσω αριστερού τροχού. Ο Ρώσος προσπάθησε να επιστρέψει με ασφάλεια στα pit αλλά τελικά τα φρένα του δεν άντεξαν κι έτσι όταν τα χρειάστηκε για λίγο στη στροφή 14 αυτά τον πρόδωσαν. Η RB11 βγήκε εκτός πίστας κι έπεσε στα προστατευτικά ελαστικά, ευτυχώς με λίγα χιλιόμετρα. Ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, κάνει σαφές ότι ήταν μεμονωμένο γεγονός και πως δε θα επαναληφθεί στη συνέχεια του 3ημέρου.

Κάτι υπερθερμάνθηκε στον πίσω τροχό και ζητήσαμε από τον Kvyat να επιστρέψει στα pit χωρίς να χρησιμοποιήσει τα φρένα του. Όμως δυστυχώς χρειάστηκε να φρενάρει στη στροφή 14 και τότε βγήκε εκτός πίστας με πολύ μικρή ταχύτητα. Είναι απογοητευτικό αυτό που συνέβη αλλά τουλάχιστον έχουμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε τι συνέβη και να βρούμε τη λύση. Αυτό το συμβάν είναι μεμονωμένο και γι’ αύριο είμαστε εντάξει.

Να θυμίσουμε ότι η Red Bull είχε προβλήματα με τα φρένα και στη Μαλαισία και η λύση ήταν η αλλαγή από Hitco σε Brembo. Τα καλά νέα για τη Red Bull είναι ότι ο Daniel Ricciardo σημείωσε τον 3ο χρόνο στο FP2 και η RB11 έδειξε σημάδια βελτίωσης.