Χαμόγελα στη McLaren-Honda

Οι Button και Alonso είναι ικανοποιημένοι με την πρόοδο της MP4-30 την πρώτη ημέρα στην Κίνα

H McLaren-Honda πήγε στην Κίνα με το σκεπτικό ότι θα έχει ένα δύσκολο 3ήμερο αλλά η πρώτη ημέρα στη Σαγκάη δείχνει το αντίθετο. Η MP4-30 δείχνει σαφώς βελτιωμένη από το πώς ήταν στη Μαλαισία κι αυτό χαροποιεί τους ανθρώπους της ομάδας. Ο Jenson Button σημείωσε τη 10η ταχύτερη επίδοση και ίσως αυτή τη φορά η McLaren-Honda καταφέρει να περάσει στο Q2. Ο Βρετανός αναφέρει ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Δείχνει να είμαστε σε καλή κατάσταση κι αυτό συμβαίνει διότι έχουμε καταφέρει να πάρουμε τα μέγιστα από το μονοθέσιο. Η αίσθηση του μονοθεσίου είναι πολύ καλή, κυρίως με τη μαλακή γόμα. Σε αντίθεση με τη Μαλαισία ο ρυθμός μας στον έναν γρήγορο γύρο δείχνει να είναι καλύτερος από αυτόν στις μεγάλες αποστάσεις. Πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο.

Ο Fernando Alonso σημείωσε τον 12ο χρόνο στο FP2 και δήλωσε τα εξής:

Όλες οι αναβαθμίσεις που έχουμε φέρει δείχνουν να δουλεύουν όπως περιμέναμε. Αυτό μας έχει φέρει στο μέσον του grid και είναι ενθαρρυντικό διότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνουμε ανταγωνιστικοί. Προφανώς για εμάς είναι πιο εύκολο να βελτιωθούμε σε αυτά τα πρώτα στάδια διότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι η ομάδα είναι αποφασισμένη.