Πρόβλημα στην πίσω πτέρυγα προκάλεσε την έξοδο του Massa

Το 3ήμερο στην Κίνα δεν ξεκίνησε καλά για τον Βραζιλιάνο ενώ ο Bottas δηλώνει ικανοποιημένος από την απόδοση της Williams

Το 3ήμερο στην Κίνα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Felipe Massa. Ο Βραζιλιάνος αντιμετώπισε πρόβλημα με το DRS στο FP2 με αποτέλεσμα η πίσω πτέρυγα να μείνει ανοιχτή κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος από 330χλμ/ώρα. Το πίσω μέρος της Williams δεν είχε την απαραίτητη κάθετη δύναμη και με απότομες κινήσεις βγήκε εκτός πίστας. Ευτυχώς ο Massa κατάφερε να περιορίσει τη ζημιά τραυματίζοντας την εμπρός πτέρυγα. Ωστόσο αυτή ήταν η αναβαθμισμένη πτέρυγα που είχε φέρει η ομάδα για την Κίνα και δεν θα μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει στη συνέχεια του GP.

Όταν πήγα πίσω στα pit η ομάδα είδε ότι είχε κολλήσει ανοιχτή η πίσω πτέρυγα κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Έτσι έχασα κάθετη δύναμη με αποτέλεσμα να χάσω εντελώς τον έλεγχο του πίσω μέρους. Ήταν πολύ περίεργο. Είναι κρίμα διότι έχασα το δεύτερο κομμάτι του FP2 και δεν κατάφερα να πραγματοποιήσω προσομοίωση αγώνα. Επίσης έσπασα την αναβαθμισμένη εμπρός πτέρυγα και μάλλον δεν θα μπορέσω να τη χρησιμοποιήσω ξανά. Δεν είναι και τόσο θετικό ξεκίνημα.

Από την άλλη ο Valtteri Bottas δηλώνει ικανοποιημένος από την 1η ημέρα στην Κίνα. Ωστόσο κάνει σαφές ότι χρειάζονται ακόμα δουλειά όσον αφορά στον ρυθμό αγώνα. Η Williams έχει φέρει αναβαθμίσεις για την FW37, τόσο αεροδυναμικές όσο και μηχανικές. Ίσως με την ανάλυση των δεδομένων βρουν τον σωστό δρόμο και καταφέρουν να πλησιάσουν τις Mercedes-Ferrari.

Όλα λειτούργησαν όπως περιμέναμε και ήταν μια θετική ημέρα. Το μονοθέσιο ήταν καλό από την πρώτη στιγμή. Τώρα πρέπει να δούμε πώς θα βελτιώσουμε τον ρυθμό αγώνα. Νομίζω ότι στις κατατακτήριες θα είμαστε δυνατοί καθώς δεν δείξαμε όλη μας τη δύναμη. Όμως χρειαζόμαστε δουλειά όσον αφορά στον αγώνα. Δεν έχω κάνει σύγκριση με τους υπόλοιπους αλλά σίγουρα δεν είναι χειρότερα από τη Μαλαισία. Η λειτουργία των ελαστικών φαίνεται να είναι καλύτερη.