Αλλαγή στη διαδικασία εκκίνησης στο WEC

Το πνεύμα του Le Mans θα ακολουθεί το WEC καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν

Το πνεύμα του Le Mans θα ακολουθεί το WEC καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής θα υιοθετήσει τη διαδικασία εκκίνησης του κλασικού αγώνα. Από φέτος η διαδικασία εκκίνησης θα  είναι διαφορετική καθώς θα θυμίζει τις παλιές δόξες του Le Mans. Τα αυτοκίνητα θα τοποθετούνται στην άκρη της πίστας το ένα δίπλα στο άλλο με τους οδηγούς να τρέχουν κατά πάνω τους για να τα βάλουν μπρος. Παρά τη θεαματικότητα που θα έχει μια τέτοια διαδικασία, η εκκίνηση του αγώνα θα συνεχίσει να είναι σε διπλή σειρά μετά από έναν γύρο σχηματισμού.

Σύμφωνα με τον CEO του WEC, Gerard Neveu, ο σχηματισμός του grid δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα για τον αγώνα αλλά και το πρωτάθλημα.

Φέτος, κάθε αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής προσφέρει στον θεατή την αίσθηση ότι παρακολουθεί τον καλύτερο αγώνα του κόσμου, τις 24H του Le Mans. Τα αυτοκίνητα και οι ομάδες είναι οι σταρ του πρωταθλήματος. Αυτές οι αλλαγές δίνουν έμφαση στη βελτιστοποίηση του θεάματος των θεατών σε κάθε αγώνα.

Η νέα διαδικασία εκκίνησης θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά αυτό το σαββατοκύριακο 11-12 Απριλίου στις 6H του Silverstone. Αυτή είναι άλλη μια αλλαγή στο WEC μετά την κατάργηση των grid girls.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια