Ο Hamilton μιλά για tattoo και φυσική κατάσταση στην F1

Ο Βρετανός εξηγεί τη σημασία των τατουάζ του αλλά και τις απαιτήσεις της F1 όσον αφορά στη φυσική κατάσταση

Ο Lewis Hamilton σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο αντρικό περιοδικό Men’s Health μίλησε για τα τατουάζ που έχει στο σώμα του. Ο πρωταθλητής είναι ο οδηγός με τα περισσότερα τατουάζ στην ιστορία της F1 και μας εξηγεί τη σημασία που έχουν γι’ αυτόν.

Αγαπώ τα τατουάζ μου. Όλα έχουν το δικό τους νόημα . Πιστεύω στο Θεό οπότε θέλω να έχω ορισμένες θρησκευτικές εικόνες. Στον ώμο μου έχω την Pieta, ένα γλυπτό του Michelangelo με την Παρθένο Μαρία να κρατά τον Ιησού. Έχω μια ιερή καρδιά στο χέρι μου. Νότες διότι αγαπώ τη μουσική. Η πυξίδα στο στήθος μου είναι εκεί διότι η εκκλησία είναι η πυξίδα μου. Η οικογένεια είναι τα πάντα για εμένα οπότε έχω τη λέξη «οικογένεια» γραμμένη στους ώμους μου. Έχω γραμμένη τη λέξη «Πίστη» και τη φράση «powerful beyond measure» (σ.σ. δύνατος πέρα από κάθε όριο) γραμμένη στο στήθος μου. Στην πλάτη μου έχω έναν σταυρό και φτερά αγγέλου τα οποία συνοδεύονται από τη φράση, να σηκώνεις ανάστημα σε ότι κι αν σου παρουσιάζεται στη ζωή σου.

Ο Βρετανός συνέχισε μιλώντας για τη φυσική κατάσταση των οδηγών της F1.

Είμαι αθλητής αλλά ο κόσμος δεν το βλέπει αυτό στους οδηγούς της F1. Προπονούμαι σε πολύ υψηλό επίπεδο διότι η F1 απαιτεί πολλά από τη φυσική κατάσταση του σώματος. Οι δυνάμεις G απαιτούν πολλά. Οι παλμοί της καρδιάς κυμαίνονται μεταξύ 150-160 κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στον γρήγορο γύρο στις κατατακτήριες μπορεί να ανέβουν και στους 190 παλμούς. Επίσης κάθε χρόνο πρέπει να είσαι όσο πιο ελαφρύς γίνεται. Υπάρχουν συγκεκριμένα όρια κι εξαρτάται από το πόσο βαρύ πρέπει να είναι το μονοθέσιο. Το 2014 έχασα 6 κιλά κι από τα 73 πήγα στα 67. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, οπότε προπονήθηκα πολύ σκληρά.

hamilton-tattoo hamilton-tattoo2

Σχόλια

Σχόλια