Νέα βράβευση από το Red Dot Award για τη νέα Fabia

  Ειδικοί από διάφορες χώρες ξεχώρισαν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Fabia

  Δελτίο Τύπου

  Μία ακόμη διάκριση απολαμβάνει η νέα ŠKODA Fabia, καθώς η νεανική και κομψή της σχεδίαση επιβραβεύτηκε στο θεσμό του Red Dot Award. Στον φετινό διαγωνισμό σχεδίασης κατατέθηκαν περίπου 4.928 σχέδια και προϊόντα από 1.994 κατασκευαστές, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες από 56 χώρες του κόσμου!

  H νέα ŠKODA Fabia έχει ξεκινήσει ήδη την πορεία της στην Ευρώπη με τους καλύτερους οιωνούς ενώ με το λανσάρισμα της στην Ελληνική αγορά έχει προγραμματισθεί για τον Ιούνιο. Το συναρπαστικό και ταυτόχρονα αρμονικό στιλ της νέας γενιάς, ενθουσίασε την κριτική επιτροπή στο διαγωνισμό Red Dot, η οποία επιβράβευσε τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Fabia 3ης γενιάς. Συγκεκριμένα, το βραβείο Red Dot Award απονεμήθηκε μετά από αξιολόγηση από 38 ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών σχεδίασης, στιλίστες και δημοσιογράφους από 25 χώρες.

  Η επιτροπή έλαβε υπόψη της διάφορα κριτήρια, όπως το επίπεδο καινοτομιών, την πρακτικότητα, την εργονομία και την αξιοπιστία. Το οικολογικό αποτύπωμα και η ευρυχωρία για τους επιβάτες, ήταν μερικοί ακόμη από τους παράγοντες που χάρισαν στη νέα Fabia αυτή την μεγάλη διάκριση, σε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό σχεδίασης. «Η νέα Fabia είναι πιο δυναμική και ολοκληρωμένη όσο ποτέ άλλοτε. Είναι η πιο συναισθηματική Fabia που έχει υπάρξει έως τώρα. Η βράβευση από το Red Dot μας δικαιώνει και μας δείχνει πως η νέα σχεδιαστική μας γλώσσα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο Jozef Kabaň, επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας της ŠKODA.

  Πέρα από την σχεδίαση, η νέα ŠKODA Fabia έχει ήδη θέσει -σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία- νέα δεδομένα στους τομείς της τεχνολογίας και της ασφάλειας. Η νέα Fabia είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο, με εξαιρετικά μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας. Προσφέρει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία της και έως 19 ‘Simply Clever’ διευκολύνσεις σε συνδυασμό με πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

  Η υπεροχή της νέας Fabia επιβεβαιώνεται και από την ισχυρή ζήτηση που υπάρχει από το αγοραστικό κοινό. Μόνο στους δύο πρώτους μήνες του 2015, οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 117% στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης και κατά 32,7% στην αγορά της Κεντρικής Ευρώπης. Αυτή είναι η 8η φορά που η ŠKODA κατακτά ένα βραβείο στο Red Dot Award. To πρώτο μοντέλο της μάρκας που βραβεύτηκε ήταν το ŠKODA Octavia Combi το 2006. Το 2007 η επιτυχία συνεχίστηκε με το ŠKODA Roomster και το 2008 με την 2η γενιά ŠKODA Fabia. Το 2010 τα μοντέλα που διακρίθηκαν στο Red Dot ήταν δύο: τα ŠKODA Yeti και ŠKODA Superb Combi. Το 2013, το ŠKODA Rapid έφερε μία ακόμη διάκριση, ενώ πέρυσι βραβεύτηκε και το ŠKODA Rapid Spaceback για την εξαιρετική του σχεδίαση.

  Σχόλια

  Σχόλια