Εκτός Silverstone και Spa η Nissan

Η Nissan ανακοίνωσε πως θα χάσει τους δύο πρώτους αγώνες του WEC καθώς θέλει να επικεντρωθεί στο Le Mans

Η Nissan αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα το επαναστατικό GTR-LM NISMO το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο επίσημο τεστ στο Paul Ricard στο τέλος του μήνα. Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τον Ιάπωνα κατασκευαστή. Η Nissan θα χάσει τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς σε Silverstone και Spa. Στα πρώτα τεστ  αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας και νεότητας δείχνοντας πως το LMP1 δεν είναι ακόμα έτοιμο. Μάλιστα η ομάδα αποχώρησε πρόωρα από το τεστ που πραγματοποίησε στο Sebring λόγω ενός προβλήματος στο αμάξωμα το οποίο δεν μπορούσε να διορθωθεί.

Το GTR-LM NISMO αξίζει να σημειωθεί πως δεν πέρασε τα απαραίτητα crash test της FIA, με τον υπεύθυνο της NISMO, Darren Cox, να επιβεβαιώνει το γεγονός.

Όπως έχουμε πει, εστιάζουμε στο Le Mans. Είχαμε αρκετές προκλήσεις και μία από αυτές ήταν η αποτυχία στα crash test. Δεν είναι ασυνήθιστο να αποτυγχάνει κάποιος στα crash test. Αρκετοί έχουν αποτύχει. Όμως για εμάς αυτό σημαίνει πως δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε το ομολογκάρισμα για το Silverstone.

Ο Cox συνέχισε λέγοντας πως η απόφαση πάρθηκε με σκοπό η ομάδα να επικεντρωθεί σε περεταίρω δοκιμές ώστε να λυθούν τα προβλήματα. Οι δοκιμές θα λάβουν χώρα στις ΗΠΑ, όπου η Nissan έχει τη βάση της.

Τέλος ο Cox επιβεβαίωσε πως έχουν καταλήξει στην υβριδική κατηγορία που θα χρησιμοποιεί το GTR-LM NISMO, η οποία θα ανακοινωθεί στο τεστ του Paul Ricard. Το ίδιο θα συμβεί και με τις Toyota, Audi και Porsche.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια