Ο Alonso μίλησε για «βαρύ» τιμόνι λίγο πριν το ατύχημα

Ο Ισπανός βρίσκεται στη Μαλαισία και την Πέμπτη 26/3 θα περάσει τα τεστ της FIA ώστε να πάρει έγκριση για να αγωνιστεί

O Fernando Alonso βρίσκεται στη Μαλαισία και την Πέμπτη 26 Μαρτίου θα περάσει τα τεστ της FIA ώστε να πάρει έγκριση για να αγωνιστεί στο Grand Prix της Sepang και στο φετινό πρωτάθλημα της F1. Ο Ισπανός την Κυριακή 22 Μαρτίου ήταν στο Πανεπιστήμιο του Cambridge πραγματοποιώντας περεταίρω εξετάσεις για την υγεία του. Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα είχε βρεθεί στο Woking πραγματοποιώντας δοκιμές στον προσομοιωτή της McLaren. Ο Alonso είναι έτοιμος να επιστρέψει στο cockpit της MP4-30 και το μόνο που μένει είναι η έγκριση της FIA.

Η McLaren αποκάλυψε ότι ο Alonso ανέφερε πως λίγες στιγμές πριν το ατύχημα στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης ένοιωσε πως το τιμόνι του μονοθεσίου του ήταν «βαρύ». Τα δεδομένα της τηλεμετρίας, όπως αναφέρει η ομάδα, δεν έδειξαν κάτι ασυνήθιστο. Ωστόσο η McLaren έχει τοποθετήσει επιπλέον αισθητήρες στην MP4-30 για να συλλέξει περισσότερα δεδομένα.

Το δελτίο Τύπου της McLaren αναφέρει:

Ενώ τα δεδομένα της τηλεμετρίας δεν έδειξαν κάτι αφύσικο ο Fernando ανέφερε ότι είχε την αίσθηση πως το τιμόνι ήταν «βαρύ» πριν το ατύχημα. Η ομάδα μετά από αυτό έχει τοποθετήσει επιπλέον αισθητήρες στο μονοθέσιο ώστε να συλλέξει περισσότερα δεδομένα. Ο Fernando ανυπομονεί να βρεθεί ξανά στο cockpit και συνεισφέρει στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται με την Honda.

Σχόλια

Σχόλια