Ένεση ηθικού οι βαθμοί για τη Sauber

Ο κινητήρας της Ferrari έχει επιτρέψει στη Sauber να διεκδικεί βαθμούς κι όλοι χαμογελούν ξανά

Η Sauber δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το 2015 καθώς έτρεχε στα δικαστήρια για το συμβόλαιο του Giedo Van der Garde ο οποίος διεκδικούσε να αγωνιστεί στην Αυστραλία. Το θέμα με τον Ολλανδό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αλλά τελικά έκανε ένα βήμα πίσω κι άφησε την ομάδα να αγωνιστεί με ησυχία. Αυτό επέτρεψε στη Sauber να πάρει τα μέγιστα από την C34. Οι Felipe Nasr και Marcus Ericsson πρόσφεραν στην ομάδα 14 πολύτιμους βαθμούς με την 5η κι 8η θέση στο Grand Prix Αυστραλίας. Η επικεφαλής της ομάδας, Monisha Kaltenborn, μιλώντας μετά τον αγώνα δήλωσε ότι αυτή η εμφάνιση είναι ένεση ηθικού για τη Sauber.

Πέρασε αρκετός καιρός. Οι βαθμοί είναι σημαντικοί για τα κίνητρα της ομάδας. Όλοι δουλέψαμε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα ώστε να βεβαιωθούμε ότι δε θα έχουμε αναβαθμίσεις μόνο στον κινητήρα αλλά και στο σασί. Θέλουμε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πακέτο. Χαίρομαι πολύ που δείξαμε στον κόσμο ότι τον χειμώνα δεν κάναμε απλώς επίδειξη αλλά έχουμε την ταχύτητα.

Η Kaltenborn συνέχισε λέγοντας πως η σημαντική εξέλιξη του κινητήρα της Ferrari τους έχει δώσει την ευκαιρία να παλεύουν για βαθμούς κι αυτό είναι πολύ θετικό για το ηθικό της ομάδας.

Η Ferrari έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Χρειάζεσαι έναν τέτοιο κινητήρα δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο στο σασί. Είναι ένα τεράστιο βήμα προόδου κι αυτό μας επιτρέπει να παλεύουμε για βαθμούς. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά από πέρυσι.

Σχόλια

Σχόλια