Ο Ecclestone υπέρ της εξισορρόπησης

Ο Βρετανός υποστηρίζει την πρόταση της Red Bull και δηλώνει ότι πρέπει να σταματήσει η εξέλιξη των κινητήρων της Mercedes

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, μετά το GP Αυστραλίας δήλωσε ότι η FIA πρέπει να αναλάβει δράση και να εφαρμόσει τον κανονισμό περί εξισορρόπησης της απόδοσης των ομάδων διότι η παρούσα κατάσταση δεν κάνει καλό στην F1 (σχετικό θέμα). Ο Bernie Ecclestone τάσσεται υπέρ αυτής της λύσης και δηλώνει ότι πρέπει να «παγώσει» η εξέλιξη του κινητήρα της Mercedes και να ελευθερωθεί η εξέλιξη των υπολοίπων μέχρι να την φτάσουν.

Έχουν απόλυτο δίκιο. Υπάρχει ένας κανονισμός που νομίζω δημιουργήθηκε από τον πρώην πρόεδρο της FIA, Max Mosley. Αναφέρει ότι αν μια ομάδα ή κατασκευάστρια κινητήρα κάνει κάτι μαγικό, όπως έχει κάνει η Mercedes, τότε η FIA μπορεί να εξισορροπήσει τα πράγματα. Η Mercedes έχει κάνει εξαιρετική δουλειά κι όλοι της το αναγνωρίζουν. Τώρα όμως πρέπει να αλλάξουμε λίγο τα πράγματα και να υπάρξει μια ισορροπία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να «παγώσουμε» τον κινητήρα της Mercedes και να αφήσουμε τους υπόλοιπους να κάνουν ότι θέλουν ώστε να τους φτάσουν. Η FIA πρέπει να υποστηρίξει τις αλλαγές.

Ο Ecclestone σχολίασε και την απειλή της Red Bull για πιθανή έξοδο από την F1.

Ίσως και να φύγουν, ποιος ξέρει; Στον Dieter αρέσει ο ανταγωνισμός και δε νομίζω πως θα έφευγε γιατί χάνει. Είναι πιθανότερο να σταματήσει αν νικά συνεχώς.

Σχόλια

Σχόλια