Η Red Bull απειλεί με έξοδο από την F1

Ο Helmut Marko δήλωσε ότι ίσως ο Mateschitz χάσει το ενδιαφέρον του για την F1

Ο σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Red Bull, Helmut Marko, προειδοποίησε ότι οι «ταύροι» μπορεί να φύγουν από την F1 καθώς οι υπάρχοντες κανονισμοί κάνουν κακό στο σπορ. Η RBR είχε ένα πολύ δύσκολο 3ήμερο στην Αυστραλία και ξεκίνησε με το αριστερό το πρωτάθλημα του 2015. Ο κινητήρας της Renault αντιμετωπίζει προβλήματα αξιοπιστίας και απόδοσης. Ο Daniil Kvyat με προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης δεν κατάφερε να πάρει εκκίνηση κι ο Daniel Ricciardo έχει ήδη χάσει έναν από τους 4 κινητήρες που έχει για όλη τη χρονιά.

Ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, σε δηλώσεις του κάλεσε τη FIA να αναλάβει δράση και να εξισορροπήσει τις διαφορές μεταξύ των κινητήρων (σχετικό θέμα). Ο Βρετανός δήλωσε πως πλέον η διαφορά της Renault από τη Mercedes υπολογίζεται στους 100 ίππους κι όχι στους 70 που ήταν το 2014. Η Renault ανέφερε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν λύνονται εύκολα καθώς ο κινητήρας της χρειάζεται ολικό ανασχεδιασμό (σχετικό θέμα).

Ο Marko μετά το GP Αυστραλίας δήλωσε ότι το μεγάλο αφεντικό της Red Bull, Dietrich Mateschitz, ίσως τελικά χάσει το ενδιαφέρον του για την F1.

Το καλοκαίρι θα εξετάσουμε την κατάσταση ξανά, όπως κάθε χρόνο θα δούμε τα έσοδα και τα έξοδα. Αν είμαστε απόλυτα δυσαρεστημένοι ίσως φύγουμε από την F1. Ναι υπάρχει ο κίνδυνος ο κύριος Mateschitz να χάσει το πάθος του για την F1.

Ο Marko συνέχισε λέγοντας πως οι κανονισμοί που διέπουν την F1 κάνουν κακό στο σπορ.

Αυτές οι κινητήριες μονάδες είναι η λάθος λύση για την F1 και θα το λέγαμε ακόμα κι αν η Renault ήταν στην κορυφή. Οι τεχνικοί κανονισμοί δεν είναι κατανοητοί, είναι πολύπλοκοι και κοστίζουν πολλά χρήματα. Έχουμε γεμίσει μηχανικούς στην F1 και δεν γίνεται να έχουμε μειωμένο κόστος με αυτόν τον τρόπο. Σχεδιαστές σαν τον Adrian Newey ευνουχίζονται με αυτούς τους κανονισμούς. Αυτοί οι κανόνες σκοτώνουν την F1.

Αν ο Mateschitz αποφασίσει να φύγει από την F1 θα είναι μεγάλο πλήγμα καθώς ο Αυστριακός έχει δύο ομάδες, τη Red Bull και την Toro Rosso. Και οι δύο ομάδες έχουν υπογράψει συμβόλαιο ότι θα βρίσκονται στην F1 τουλάχιστον μέχρι και το 2020. Όμως έχουμε δει πόσο εύκολα σπάνε τα συμβόλαια στην F1. Η Red Bull πρόσφατα συνδέθηκε με την Audi προσφέροντάς της να αγοράσει ολόκληρη την ομάδα για 300 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό βέβαια ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα αλλά είναι κατανοητό ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στην Αυστριακή ομάδα.

Σχόλια

Σχόλια