Η RBR θέλει εξισορρόπηση των διαφορών

Ο Horner καλεί τη FIA να αναλάβει δράση καθώς θεωρεί ότι η υπεροχή της Mercedes κάνει κακό στην F1

Το πρωτάθλημα του 2015 ξεκίνησε και η Mercedes συνεχίζει να είναι η ταχύτερη ομάδα. Τα «ασημί βέλη» έδειξαν στην Αυστραλία ότι θα κάνουν περίπατο για μια ακόμα χρονιά. Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, πιστεύει ότι η FIA πρέπει να αναλάβει δράση διότι αυτή η κατάσταση δεν είναι υγιής για την F1. Η RBR δείχνει να υστερεί 2 με 2,5 δευτερόλεπτα από τη Mercedes μόνο και μόνο λόγω κινητήρα. Η διαφορά είναι τεράστια και δεν πρόκειται να καλυφθεί ούτε φέτος αλλά ούτε και του χρόνου με τους υπάρχοντες κανονισμούς. Ο Horner λοιπόν προτείνει η FIA να επιτρέψει εξισορρόπηση των διαφορών ώστε να έχουν νόημα οι αγώνες.

Όταν νικούσαμε, τότε το προβάδισμα που είχαμε δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο αυτό της Mercedes, θυμάμαι ότι ο διπλός διαχύτης απαγορεύτηκε, άλλαξαν οι κανονισμοί στις εξατμίσεις, απαγορεύτηκε το εύκαμπτο αμάξωμα κι άλλαξαν οι κανονισμοί για τις ρυθμίσεις του κινητήρα στα μέσα της χρονιάς. Αυτό δε συνέβη μόνο στη Red Bull αλλά στο παρελθόν έχει συμβεί και με τις Williams, McLaren. Νομίζω πως είναι υγιές για το σπορ να μειώνονται οι διαφορές μεταξύ των ομάδων. Η FIA στους κανονισμούς έχει έναν μηχανισμό εξισορρόπησης, νομίζω πως είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε.

Ο Horner συνέχισε μιλώντας για το πώς η FIA μπορεί να εξισορροπήσει τις διαφορές στην F1.

Η FIA έχει έναν αισθητήρα ροπής σε κάθε κινητήρα. Μπορούν να δουν την ακριβή απόδοση κάθε κινητήρα, έχουν τα δεδομένα. Μπορούν να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα και να προτείνουν τρόπους εξισορρόπησης.

O Βρετανός ολοκλήρωσε λέγοντας:

Δε θέλω να μειώσω την προσπάθεια της Mercedes, κάνουν τρομερή δουλειά. Έχουν ένα καλό μονοθέσιο, έναν φανταστικό κινητήρα και δύο πολύ καλούς οδηγούς. Το πρόβλημα είναι ότι η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που δημιουργούνται 3 κατηγορίες μέσα στον αγώνα κι αυτό δεν είναι καλό για την F1.

Η Mercedes φυσικά από τη θέση της δεν είναι καθόλου πρόθυμη για κάτι τέτοιο με τον Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδας, να δηλώνει ότι όταν ήταν εκείνοι πίσω στο πρωτάθλημα δεν αντιδρούσαν έτσι.

Είσαι στην F1, προσπαθείς να αποδώσεις στο υψηλότερο επίπεδο και μετά τον πρώτο αγώνα παραπονιέσαι για εξισορρόπηση των πραγμάτων. Εμείς δεν κάναμε έτσι στο παρελθόν. Αυτό που λέγαμε ήταν βάλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε σκληρά και βρες τη λύση. Πάντα θα υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια, υπήρχαν πέρυσι, θα υπάρξουν και φέτος.

Σχόλια

Σχόλια