Η Mercedes περιμένει επίθεση από τη Ferrari

Οι Hamilton-Rosberg περιμένουν μάχη με τους Vettel-Raikkonen κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά

Η Mercedes ξεκίνησε το πρωτάθλημα του 2015 με εκπληκτικό τρόπο, 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές κι 1-2 στον αγώνα. Ο Lewis Hamilton έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη κι ο Nico Rosberg ακολούθησε. Πίσω τους βρέθηκε ο Sebastian Vettel στον παρθενικό του αγώνα με τη Ferrari. Ο ρυθμός του Γερμανού έδειξε ότι η SF15-T έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και η διαφορά από την κορυφή έχει μειωθεί. Το δίδυμο της Mercedes περιμένει πως μέσα στη χρονιά θα δεχθεί επίθεση από το δίδυμο της Ferrari και δηλώνει ότι αυτή η επίθεση είναι καλοδεχούμενη.

Ο Rosberg πιστεύει ότι θα ήταν καλό για την F1 να βλέπαμε μάχες Mercedes-Ferrari

Για τους επόμενους αγώνες θα βρισκόμαστε μπροστά, αλλά θα ήταν καλό να πλησιάσει περισσότερο η Ferrari. Θα ήταν καλό για την F1 να μπορέσει η Ferrari να πιέσει τη Mercedes.

Ο Hamilton είπε με την σειρά του ότι περιμένει πως η Scuderia θα τους πιέσει.

Δεν έχω δει τους χρόνους αλλά φαίνεται ότι η Ferrari έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Περιμένω πως θα έχουμε μια καλή μάχη μαζί τους στη συνέχεια της χρονιάς.

Ο Rosberg μιλώντας μετά το GP Αυστραλίας είπε πως ο Hamilton οδήγησε σαν πρωταθλητής και πως ήταν αδύνατο να τον φτάσει.

Πίεσα στον μέγιστο βαθμό σήμερα αλλά ο Lewis οδήγησε σαν πρωταθλητής. Είναι ωραίο να είσαι δεύτερος και να ξεκινάς τόσο καλά τη χρονιά με τη Mercedes. Επιτέθηκα αλλά ο  Lewis δεν έκανε πουθενά λάθος. Έτσι ήταν αδύνατο να τον πλησιάσω περισσότερο και να προσπαθήσω να τον προσπεράσω. Στον αγώνα έπαιξε μεγάλο ρόλο η οικονομία καυσίμου ώστε στα τελευταία στάδια να μπορείς να πιέσεις. Όμως ο Lewis ήταν πολύ καλός και σε αυτό, στο τέλος μπορούσε να πιέσει.

Τέλος ο Hamilton δήλωσε:

Η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι φανταστικό συναίσθημα να συνεχίζεις να νικάς. Ο Nico ήταν πολύ γρήγορος σήμερα. Στον αγώνα προσπάθησα να διαχειριστώ καύσιμα κι ελαστικά. Η διαφορά μας ήταν σταθερή στα 2 δευτερόλεπτα κι έλεγχα τον ρυθμό όμως όταν ο Nico στο τέλος πίεσε τότε πίεσα κι εγώ. Ήταν καλό που μπορούσα να αντιδράσω σε αυτή την επίθεση.

Σχόλια

Σχόλια