Κλειδί το traction control

  Ο Aleix Espargaro απέδωσε την αναβάθμιση της Suzuki στα ηλεκτρονικά

  Ο Aleix Espargaro, αλλά και ο Maverick Vinales, τα πήγαν περίφημα στο δεύτερο τεστ της Sepang και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις αναβαθμίσεις στη μοτοσικλέτα. Πέρα από τον κινητήρα, ο Aleix Espargaro τόνισε πως σημαντικό κλειδί στην πρόοδο ήταν η βελτίωση των ηλεκτρονικών της μοτοσικλέτας και ιδιαίτερα του traction control το οποίο πλέον συμπεριφέρεται πιο ομαλά όταν η μοτοσικλέτα έχει αστάθεια.

  Ιδιαίτερα στις υψηλές θερμοκρασίες η βελτίωση στα ηλεκτρονικά έγινε πιο έντονα αντιληπτή και άφησε πολύ ικανοποιημένο τον Espargaro. Ο Ισπανός είπε στο MCN:

  Είμαι ικανοποιημένος με όλα όσα έχουμε βελτιώσει. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι έχουμε καλό ρυθμό για τον αγώνα. Στις υψηλές θερμοκρασίες έχουμε βελτιωθεί πολύ. Το κλειδί είναι η αλλαγή που κάναμε στο traction control, η μοτοσικλέτα ανταποκρίνεται καλύτερα, ιδιαίτερα στις απότομες αντιδράσεις, εκεί δηλαδή που είχε πρόβλημα διότι η μοτοσικλέτα είχε πολλά κουνήματα. Σήμερα έχουμε κάνει ένα βήμα εμπρός όσον αφορά το traction control.

  Όσο για το τραυματισμένο γόνατό του, ο Espargaro τόνισε πως το πρόβλημα είναι το μέγεθος της μοτοσικλέτας το οποίο τον αναγκάζει να μαζεύεται πολύ όταν βρίσκεται πάνω της.

  Το γόνατό μου είναι καλύτερα τώρα, το πρόβλημα είναι πως η μοτοσικλέτα είναι πολύ μικρή και πιέζει τους συνδέσμους όταν κάθομαι πάνω της. Χρειάζεται χρόνος για να αναρρώσει πλήρως.

  Σχόλια

  Σχόλια