Αεροδυναμικές δοκιμές για την Porsche

Η Porsche ολοκλήρωσε τις δοκιμές για το αεροδυναμικό πακέτο της 919 Hybrid που θα χρησιμοποιήσει στους πρώτους αγώνες του 2015

Η Porsche δοκίμασε ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο στο Motroland Aragon το οποίο θα χρησιμοποιήσει η 919 Hybrid στους πρώτους αγώνες του WEC στο Silverstone και στο Spa.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Porsche, Andreas Seidl, δήλωσε:

Τα σημαντικότερα εξαρτήματα που φέραμε ήταν το νέο αεροδυναμικό πακέτο με το οποίο θα αγωνιστούμε στους δύο πρώτους εξάωρους αγώνες, στο Silverstone και στο Spa.

Για το Le Mans ωστόσο, η Porsche αναμένεται να τρέξει με ένα αεροδυναμικό πακέτο το οποίο θα έχει λιγότερη κλίση στις πτέρυγες. Αυτό θα βοηθήσει την 919 Hybrid καθώς οι μεγάλες ευθείες του Le Mans απαιτούν υψηλές τελικές. Η Porsche στις πέντε ημέρες δοκιμών στο Motorland Aragon κατάφερε να καλύψει 7600 χλμ δοκιμών. Συνολικά η 919 Hybrid έχει διανύσει 19300 χλμ δοκιμών στη Yas Marina, στο Barhrain και στο Motorland Aragon, αριθμός που δείχνει πόσο αξιόπιστη είναι. Το τεστ αυτό περιλάμβανε και δοκιμές προσομοίωσης αγώνα. Πίσω από το τιμόνι της 919 Hybrid βρέθηκαν οι Neel Jani, Timo Bernhard, Romain Dumas, Marc Lieb, Nick Tandy και Earl Bamber

Η Porsche έχει δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες της ανανεωμένης 919 Hybrid που θα αγωνιστεί στο WEC το 2015. Η  επίσημη παρουσίαση του LMP1 θα γίνει μία ημέρα πριν το επίσημο τεστ του WEC στο Paul Ricard στις 27-28 Μαρτίου.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια