Το όριο των 4 PU προβληματίζει τη McLaren

Η χρονιά είναι γεμάτη ερωτηματικά για τη McLaren-Honda. Ένα από αυτά είναι αν θα φτάσουν οι 4 κινητήρες

Η McLaren-Honda αναμένεται να έχει μια πολύ δύσκολη χρονιά μπροστά της. Οι χειμερινές δοκιμές τελείωσαν και τα προβλήματα αξιοπιστίας στον κινητήρα δε λύθηκαν. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Eric Boullier, έχει δηλώσει ότι θα είναι έτοιμη μετά τον 4ο αγώνα του πρωταθλήματος όταν η F1 θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Η χρονιά είναι γεμάτη ερωτηματικά για τη McLaren-Honda. Ένα από αυτά είναι αν θα φτάσουν οι 4 κινητήρες για το πρωτάθλημα του 2015. Ο Boullier όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει πρόβλημα, απάντησε:

Υπό μία έννοια ναι. Τόσο εμείς όσο και η Honda είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε 4 κινητήρες μέσα στη χρονιά αλλά πέρυσι είδαμε ορισμένους να δυσκολεύονται και να χρησιμοποιούν 6 κινητήρες (σ.σ. το 2014 οι ομάδες είχαν 5 κινητήρες για όλη τη χρονιά). Οπότε οι 4 για μία χρονιά είναι μεγάλη πρόκληση. Όμως πιστεύω ότι δε θα είναι δύσκολα μόνο για εμάς. Είναι αλήθεια ότι έχουμε προβλήματα αξιοπιστίας στον κινητήρα και λόγω της έλλειψης χιλιομέτρων δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ανακαλύψει όλα τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν. Επίσης δεν έχουμε δουλέψει πολύ με το σασί και μέχρι να λειτουργήσει σωστά ο κινητήρας δε θα μπορούμε να εξελίξουμε το μονοθέσιο.

Ο Jenson Button κάνει σαφές ότι η Honda δεν τα παρατά ποτέ και δουλεύει πολύ σκληρά για να λύσει τα προβλήματα και να βελτιώσει τον κινητήρα.

Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει στη Honda είναι η αποφασιστικότητα. Ακόμα κι όταν τα πράγματα εξελίσσονται πολύ άσχημα, όπως στις δοκιμές, εκείνη δουλεύει τέρμα γκάζι ώστε να ετοιμάσει τον κινητήρα για τον πρώτο αγώνα. Αυτό είναι σπουδαίο. Και να ξέρετε ότι θα βελτιωθούν μέσα στη χρονιά καθώς δεν τα παρατάνε ποτέ. Ένα άλλο στοιχείο που με έχει εντυπωσιάσει είναι η οδηγησιμότητα του νέου κινητήρα. Είναι κάτι για το οποίο πάντα ανησυχείς αλλά αυτός είναι ο τομέας του κινητήρα που με ευχαριστεί περισσότερο.

Σχόλια

Σχόλια