Παρουσιάστηκε η Aprilia Gresini Racing

  Η Aprilia παρουσίασε τα χρώματα της μοτοσικλέτας της στο MotoGP για το 2015

  Στο Μιλάνο αποφάσισε η Aprilia να κάνει την επίσημη παρουσίαση της αγωνιστικής της ομάδας στο MotoGP για το 2015. Οι Marco Melandri και Alvaro Bautista μαζί με τον Fausto Gresini αποκάλυψαν τα χρώματα της RS-GP με την οποία θα ξεκινήσουν τη νέα πρόκληση στο MotoGP.

  Η μοτοσικλέτα του 2015 είναι μια μίξη της RSV4 Superbike και της ART η οποία όλη τη χρονιά θα εξελίσσεται προκειμένου το πραγματικό πρωτότυπο της ιταλικής φίρμας να είναι έτοιμο για το 2016. Μάλιστα ο Romano Albesiano, επικεφαλής του project, έδωσε μερικά στοιχεία για το 2016 λέγοντας ότι η μοτοσικλέτα θα είναι εντελώς νέα, με κινητήρα που θα έχει μεγαλύτερη περιεχόμενη γωνία ανάμεσα στους κυλίνδρους.

  Ο Albesiano είπε στην εκδήλωση της Aprilia:

  Ήδη έχουμε βγει στην πίστα για τις πρώτες μας δοκιμές στη νέα μας περιπέτεια η οποία αρχίζει επίσημα από σήμερα. Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα αυτήν την προσπάθεια, να μπούμε στον ανταγωνισμό του MotoGP το 2015 διότι πιστεύουμε ότι αυτή η λύση, αν και περιέχει ρίσκο, είναι η καλύτερη για να γίνουμε ανταγωνιστικοί όσο το δυνατόν ταχύτερα. Σίγουρα θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την πίεση και να περιμένουμε, αλλά δεν θέλει αυτό η Aprilia.

  Στον τομέα της εξέλιξης αρχίζουμε από μια σταθερή βάση η οποία είναι η εμπειρία μας στα Superbike και το σχέδιο ART, η μοναδική CRT μοτοσικλέτα που έδειξε προοπτικές σε σχέση με τις πραγματικές MotoGP μοτοσικλέτες. Για εμάς, αυτή η χρονιά είναι δοκιμών, εξέλιξης και κατά κάποιον τρόπο θυσίας για να την εκμεταλλευτούμε προκειμένου να φτάσουμε στο 2016 έτοιμοι με την πραγματική πρωτότυπη Aprilia. Δεν υποτιμάμε τις δυσκολίες της προσπάθειας αλλά έχουμε όλα τα στοιχεία προκειμένου να πετύχουμε. Έχουμε σταθερή πλατφόρμα τεχνολογίας, έχουμε κορυφαίο αγωνιστικό τμήμα και έναν συνεργάτη να μας στηρίξει στη νέα πρόκληση.

  Gallery