Παρουσίαση Ducati Scrambler

  Η Ducati παρουσίασε στους δημοσιογράφους το καινούριο της μοντέλο στην Αθήνα

  Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη παρουσίαση του πολυναμενόμενου Scrambler της Ducati. Από την υποδοχή φάνηκε ότι το μεσημέρι θα ήταν εξαιρετικό και έπειτα από το θερμό καλωσόρισμα από τους ανθρώπους της Kosmocar και της Ducati ήρθαμε τετ-α-τετ με το κίτρινο Scrambler.

  Ένα γρήγορο εσπρεσάκι ήταν αρκετό για να μας οδηγήσει στην σκοτεινή αίθουσα όπου έγινε και η παρουσίαση του νέου μοντέλου. Παραβλέποντας την πολυλογία, τα νούμερα και τους στόχους, αυτό που είχε περισσότερο σημασία ήταν το κλίμα και ο ενθουσιασμός των ανθρώπων της ιταλικής φίρμας. Η πίστη στο Scrambler είναι μεγάλη και φάνηκε τόσο από τον τόνο της ομιλίας των υπεύθυνων όσο και στα πηγαδάκια μετά το τέλος της παρουσίασης. Η Ducati έχει επενδύσει πολλά στο ξεχωριστό της αυτό μοντέλο και δεν κρύβει ότι στοχεύει ψηλά σε πωλήσεις, ψηλότερα ακόμα και από το Monster.

  Όσο για τη μοτοσικλέτα… καταρχήν είναι όμορφη. Το Scrambler είναι ακριβώς αυτό που είχε υποσχεθεί η Ducati, μια ρετρό μοτοσικλέτα σε όψη η οποία φέρει σύγχρονη τεχνολογία, αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και ευκολία στην οδήγηση. Το σχήμα της είναι καθαρό και στην έκδοση Icon δεν υπάρχει τίποτα που να περισσεύει. Όμορφο το εμπρός φανάρι με έξυπνο φωτισμό LED, όμορφο το βάψιμο του κινητήρα, όμορφο το ντεπόζιτο, όμορφο το κόψιμο της ουράς, όμορφες οι χυτές μαύρες ζάντες… με λίγα λόγια το σύνολο είναι εξαιρετικό.

  Η θέση οδήγησης τοποθετεί το σώμα όρθιο και τα χέρια ανοίγουν αρκετά χάρη στο φαρδύ τιμόνι. Τα πόδια πατάνε άνετα κάτω και η σέλα δείχνει άνετη. Μέχρι εκεί όμως – όταν έρθει η ώρα να οδηγήσουμε το νέο Scrambler θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε τόσο για την εργονομία του, την οδική συμπεριφορά, όσο και για τις επιδόσεις του δικύλινδρου κινητήρα 821 της Ducati.

  Η Ducati τολμάει – όπως είχε κάνει και με το Diavel. Δεν διστάζει να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο και να βγάλει στην παραγωγή μια μοτοσικλέτα που δεν συμβαδίζει με την κληρονομιά της. Προβλέπω ότι το Scrambler θα γίνει πολύ σύντομα το νέο Best Seller της φίρμας…

  Gallery

  Σχόλια

  Σχόλια