Live Test: Fiat 500L Beats 1,6 105 PS

  Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό με το ασημί ματ χρώμα. Tο Fiat 500L στην έκδοση Beats, έχει και τα Watt που χρειάζεται για να μας κάνει να κουνηθούμε τις επόμενες ημέρες στο ρυθμό του.

  To Fiat 500L Beats 1,6 105 ps είναι το νέο απόκτημα για το Live Test του Motornews, καθώς θα το έχουμε κοντά μας για τις επόμενες ημέρες. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρες άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, κόστος. Μείνετε συντονισμένοι.

  Τρίτη 10 Φεβρουαρίου

  Μπορεί το 500 L να έχει εκδρομικό χαρακτήρα και να είναι ένα -κατά κάποιο τρόπο-  VW T1 της δεκαετίας του 1950 αλλά έχει ένα μειονέκτημα που το αντιλαμβάνεσαι από τα πρώτα κιόλας μέτρα που κάνεις μαζί του: Τα καθίσματα είναι σχετικά μικρά και άβολα. Από την πρώτη επαφή με το MPV της Fiat η εντύπωση που αφήνουν τα καθίσματα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Από εκεί και πέρα όμως, το 500L έχει αρκετά θετικά στοιχεία, όπως είναι για παράδειγμα οι ατελείωτοι χώροι, το εξαιρετικά ικανό ηχοσύστημα by Dr. Dre της έκδοσης Beats, η εξαιρετική περιφερειακή ορατότητα που προσφέρει λόγω των «φινιστρινιών» στις εμπρός κολόνες και ο πολύ οικονομικός κινητήρας πετρελαίου. 

  500L-front500L-inside

  Δευτέρα 9 Μαρτίου

  Πάνω στο όνομα 500 η Fiat οικοδομεί μια ολόκληρη νέα γκάμα μοντέλων. Εκεί που κάποτε υπήρχε το Multipla, το αισθητικά κατάπτυστο αλλά χωροταξικά εκπληκτικό MPV, τώρα βρίσκεται το 500L. Ναι, ναι, το 500L είναι ένα MPV και μάλιστα με μοναδικά χαρίσματα: επίπεδο πάτωμα, συρόμενα πίσω καθίσματα, πολυ-λειτουργικό χώρο αποσκευών χάρη στο ράφι που αφαιρείται ή τοποθετείται σε δύο επίπεδα και φυσικά άπλετο ύψος με αποτέλεσμα την άνετη φιλοξενία πέντε ατόμων.

  Fiat 500 L_g2Fiat 500 L_g3  

  Όλα τα παραπάνω πάνε πακέτο με μήκος μόλις 4,15 μέτρων περίπου, που σημαίνει ότι το 500L είναι κατά βάση ένα ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης -με bonus πολύ καλή ορατότητα αλλά και κάμερα οπισθοπορείας στην έκδοση της δοκιμής. Κοιτώντας γύρω σου όταν το οδηγείς, βλέπεις ένα μεγάλο όγκο αμαξώματος ικανό να μεταφέρει όλα τα οικογενειακά βάρη . Παρκάροντας όμως, διαπιστώνεις ότι δεν χρειάζεσαι περισσότερο χώρο από ένα Fiat Punto.

  Fiat 500 L_g1

  Παρασκευή 6 Μαρτίου

  Τα παιδιά το λατρεύουν. Όπως όλα τα Fiat 500 άλλωστε. Και λειτουργεί πραγματικά αγχολυτικά το ότι η ευρυχωρία και αισθητική του αρέσει σε αυτό το τόσο δύσκολο κοινό. Το Fiat 500L στην έκδοση Beats, έχει όπως έχουμε πει και τη μουσική για να κρατάει συντροφιά στις διαδρομές. Με ένταση προφανώς μεγαλύτερη των «απλών» 500L. Άλλωστε 520 W είναι αυτά, από 6 ηχεία «στρατηγικά» τοποθετημένα για την καλύτερη απόδοση όλων των συχνοτήτων. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τη θύρα USB του αυτοκινήτου και αφού έχει προηγηθεί επίσκεψη στο σχετικό site, μπορείς να πάρεις μαθήματα οικονομικής οδήγησης άνευ –φυσικού προσώπου- διδασκάλου. Τα μαθήματα τα παραδίδει το σχετικό λογισμικό που συνοδεύει όλα τα Fiat (και όχι μόνο το Beats) και πραγματικά εκμεταλλευόμενοι τα δεδομένα που συλλέγει το σύστημα, γινόμαστε πιο «αποδοτικοί» σε ότι αφορά την εκμετάλλευση του καυσίμου.

  Fiat 500L BeatsLT5 Fiat 500L BeatsLT6

   Πέμπτη 5 Μαρτίου 

  Fiat 500L BeatsLT1

  Αν και πρακτικά το live test του Fiat 500L Beats ξεκίνησε χθες, ερχόμαστε σήμερα να καταθέσουμε την αναφορά μας από τα πρώτα αναγνωριστικά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο. Το γνωστό και μη εξαιρετέο 500L που έχει κάτι από την αύρα του «χίπικου» VW T1 της δεκαετίας του 1950 (ναι, ναι, του ’50 ήταν). Μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, με πολύ ωραία τριγωνικά φινιστρίνια εμπρός που δίνουν την ψευδαίσθηση του πανοραμικού παρμπρίζ και ευρύχωρο εσωτερικό που «φωνάζει εκδρομή».

  Fiat 500L BeatsLT2

   

  Με τον diesel κινητήρα των 1,6 λίτρων όπως όλα δείχνουν, καλά θα περάσουμε, αφού η κατανάλωσή του αναμένεται να είναι χαμηλή και θα μας εξασφαλίσει πολλά χιλιόμετρα με μικρό κόστος. Ένα μοντέλο που στην ονομασία του φέρει περήφανα έναν κωδικό που παραπέμπει στο… ηχοσύστημά του, δε μπορεί παρά να παίζει και πολύ ωραία τη μουσική μας, οπότε έχουμε έναν ακόμα λόγο, μετά το ασημί ματ χρώμα και τις μαύρες ζάντες (όχι, οι κόκκινες δαγκάνες εξακολουθούν να μη μας αρέσουν) να είμαστε ενθουσιασμένοι με την παρουσία του στο γκαράζ μας. To be continued…

  Fiat 500L BeatsLT3

   

  Σχόλια

  Σχόλια