Η RBR ετοιμάζει νέο ρύγχος για την Αυστραλία

Οι «ταύροι» ετοιμάζουν ένα νέο εξαιρετικά κοντό ρύγχος για την RB11 αλλά τους δυσκολεύει στα crash test

Μπορεί στις χειμερινές δοκιμές να φάνηκε ότι η Red Bull είναι ένα βήμα πίσω από τις Williams και Ferrari αλλά οι «ταύροι» δεν είχαν το «σωστό» μονοθέσιο στα χέρια τους. Τι εννοούμε σωστό: Στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης σε Jerez και Βαρκελώνη η RBR είχε φέρει το μονοθέσιο που πέρασε τα crash test της FIA, όμως δεν είναι αυτό που θέλει να έχει στο πρωτάθλημα. Η RBR δουλεύει από την αρχή της χρονιάς σε ένα νέο ρύγχος το οποίο θα είναι εξαιρετικά κοντό, το πιο κοντό του grid. Πάνω σε αυτό έχει σχεδιαστεί και το υπόλοιπο μονοθέσιο οπότε για να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της RB11 θα πρέπει το αεροδυναμικό πακέτο να είναι ολοκληρωμένο.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτό το πολύ κοντό ρύγχος δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να περάσει τα crash test της FIA και η RB11 μένει με το παλιό ρύγχος. Οι αναβαθμίσεις στα υπόλοιπα μέρη του μονοθεσίου έρχονται αλλά το ρύγχος μένει στάσιμο. Οι άνθρωποι της ομάδας δουλεύουν σκληρά ώστε να καταφέρουν να περάσουν τα crash test και η «σωστή» RB11 να αγωνιστεί στο Albert Park.

Αν τελικά τα καταφέρουν τότε πολύ πιθανόν η απόδοση του μονοθεσίου θα βελτιωθεί σημαντικά και η μάχη για το βάθρο θα είναι σκληρή μεταξύ των Williams, Ferrari και RBR.

Σχόλια

Σχόλια