Ο Alonso χάνει το GP Αυστραλίας

Οι ιατροί είπαν «όχι» στον Ισπανό και η McLaren κάλεσε τον Magnussen

Ο Fernando Alonso χάνει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της F1 στο Grand Prix Αυστραλίας καθώς οι ιατροί δεν του έδωσαν το πράσινο φως. Ο Ισπανός υπέστη διάσειση στις 22 Φεβρουαρίου στις δοκιμές της Βαρκελώνης και πέρασε 3 νύχτες στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του στην Ισπανία ώστε να αναρρώσει πλήρως. Ο Alonso ολοκλήρωσε τις νέες ιατρικές εξετάσεις και παρόλο που οι ιατροί του είπαν «όχι» για τη Μελβούρνη είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ο λόγος που τον κράτησαν εκτός Αυστραλίας είναι προληπτικός καθώς δεν θέλουν να ρισκάρουν ένα δεύτερο ατύχημα και μια δεύτερη διάσειση τόσο σύντομα. Η McLaren ανακοίνωσε πως τη θέση του Ισπανού θα καλύψει ο Kevin Magnussen στο πλάι του Jenson Button.

Οι ιατροί είπαν στον Fernando πως μετά τη διάσειση που υπέστη στο ατύχημα της Βαρκελώνης στις 22 Φεβρουαρίου είναι καλύτερα να μην ρισκάρει ένα δεύτερο ατύχημα σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον όπως η πίστα και ρισκάρει να υποστεί μία δεύτερη διάσειση τόσο σύντομα μετά την πρώτη. Οι ιατροί θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες δεύτερου ατυχήματος κι αυτή είναι φυσιολογική ιατρική διαδικασία μετά από διάσειση. Οι ιατροί τον συμβούλευσαν να μην αγωνιστεί στο Grand Prix Αυστραλίας.

Τέλος η McLaren πιστεύει ότι ο Alonso θα επιστρέψει στον αγώνα της Μαλαισίας στις 28 Μαρτίου.

Οι ιατροί είπαν ότι ο Alonso νοιώθει καλά και έτοιμος να αγωνιστεί. Αυτό είναι γεγονός καθώς έχει ήδη ξεκινήσει προπόνηση ώστε να επιστρέψει στο cockpit στο Grand Prix Μαλαισίας. Οι ιατροί είναι θετικοί με αυτό καθώς οι εξετάσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποια ζημιά μετά το ατύχημα στις 22 Φεβρουαρίου.

Σχόλια

Σχόλια