Δύσκολο πρωτάθλημα για την Force India

Τα οικονομικά προβλήματα της ινδικής ομάδας την έχουν πάει πίσω

Η Force India μαζί με τη McLaren είναι οι ομάδες που είχαν τον πιο δύσκολο χειμώνα και τώρα πρόκειται να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος της F1. Η ινδική ομάδα καθυστέρησε το ντεμπούτο της VJM08 του 2015 πάρα πολύ λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η ομάδα είχε μόλις 2.5 ημέρες δοκιμών με το νέο της δημιούργημα κι αυτός σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάς ένα νέο πρωτάθλημα. Ο αναπληρωτής επικεφαλής ομάδας, Bob Fernley, δήλωσε ότι θα έχουν ένα δύσκολο πρώτο μισό κι ελπίζει σε κάτι καλύτερο μετά το καλοκαίρι.

Δυστυχώς έχουμε κάνει ένα βήμα πίσω. Θα είμαστε πίσω στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά ελπίζω να καταφέρουμε να το ανατρέψουμε αυτό στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Είχαμε οικονομικά προβλήματα κι έλλειψη ρευστού. Υπάρχουν πολλά έξοδα και λίγα έσοδα.

Τουλάχιστον η VJM08 είναι αξιόπιστη και χάρη στον κινητήρα της Mercedes κατάφερε να συμπληρώσει πολλούς γύρους στις 2,5 ημέρες δοκιμών που είχε στη Βαρκελώνη. Όπως ο Nico Hulkenberg έτσι κι ο Sergio Perez είναι ευχαριστημένος από την πρώτη επαφή με το νέο μονοθέσιο. Ο Μεξικανός γνωρίζει ότι έχουν δύσκολο έργο αλλά είναι αισιόδοξος διότι φαίνεται να έχουν καλή βάση.

Η πρώτη μου ημέρα με το μονοθέσιο ήταν καλή, συμπλήρωσα πολλούς γύρους και υπήρχε καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Δεν είναι κρυφό ότι έχουμε μείνει πίσω αλλά είμαι αισιόδοξος. Η ομάδα δουλεύει προς τη σωστή κατεύθυνση και πλέον έχουν πολλά δεδομένα προς ανάλυση. Τώρα έχουμε επικεντρωθεί στον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία, ανυπομονώ.

Σχόλια

Σχόλια