H Νissan στη Γενεύη

  To πάθος της Nissan για ενθουσιασμό και καινοτομία, αναμένεται να “ξεδιπλωθεί” σε κάθε του πτυχή, με μια δυναμική παρουσία της μάρκας στο φετινό Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης

  Δελτίο Τύπου

  To πάθος της Nissan για ενθουσιασμό και καινοτομία, αναμένεται να “ξεδιπλωθεί” σε κάθε του πτυχή, με μια δυναμική παρουσία της μάρκας στο φετινό Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης. Υπογραμμίζοντας την ποικιλομορφία και αλλά και την πρωτοπορία της, ως παγκοσμίου εμβέλειας αυτοκινητοβιομηχανία, η Nissan στην Γενεύη παρουσιάζει τολμηρά πρωτότυπα, εξελιγμένες τεχνολογίες στα καταξιωμένα, αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, καθώς και μια μοναδική “άποψη” για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

  Στο επίκεντρο του περιπτέρου της Nissan στην Έκθεση της Γενεύης, βρίσκεται το Sway. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την ίδια επιτυχημένη “συνταγή” που απέφερε τις εκπληκτικές πωλήσεις των Qashqai και Juke . To Sway έχει σχεδιαστεί για να ταράξει τα νερά στην “συντηρητική” κατηγορία των μικρών hatchback. Ενσωματώνοντας μια προχωρημένη εξέλιξη της μοναδικής σχεδιαστικής γλώσσας της Nissan, το Sway προσφέρει μια “δελεαστική γεύση” του πώς θα μπορούσε να είναι μια μελλοντική γενιά ενός compact μοντέλου της. Συνδυάζοντας νέες μορφές, δυναμικού χαρακτήρα με εξελιγμένα στοιχεία σχεδιασμού, το Sway δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δομή και το σχήμα , υπογραμμίζοντας τη σημασία της λειτουργικότητας, αλλά και το πάθος της Nissan για έξυπνη, φιλική προς τον οδηγό και τον επιβάτη, σχεδίαση.

  Παράλληλα, η συμμετοχή της Nissan στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τονίζει την ηγετική παρουσία της σε δύο σημαντικές “πτυχές” της αυτοκίνησης, όπως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τα crossovers. Έχοντας ήδη καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα με το Leaf, η Nissan επεκτείνει την γκάμα των οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων με την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου e-NV200 Evalia, της επταθέσιας έκδοσης του ήδη επιτυχημένου e-NV200. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερα ηλεκτρικά οχήματα, με ικανότητα μεταφοράς έως και επτά επιβατών, το e-NV200 Evalia είναι άλλο ένα πρωτοποριακό μοντέλο της Nissan, που καθίσταται σημείο αναφοράς σε μια κατηγορία που αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά. Εξοπλισμένο με ένα προηγμένο και ευέλικτο σύστημα καθισμάτων που επιτρέπει στους επιβάτες του να προσαρμόσουν το χώρο φόρτωσης ανάλογα με τις ανάγκες τους, το e-NV200 είναι διαθέσιμο με το σύστημα γρήγορης φόρτισης CHAdeMO που παρέχει πρόσβαση στο πιο διαδεδομένο σύστημα ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη, με πάνω από 1.500 σημεία πρόσβασης.

  Η κυριαρχία της Nissan στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αναμένεται να εδραιωθεί περαιτέρω με τα αποκαλυπτήρια της ειδικής έκδοσης του LEAF, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο την τέταρτη συνεχή χρονιά του μοντέλου, ως το best-seller ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Υφήλιο.

  Δυναμικό παρών στην Γενεύη, θα δώσουν και τα επιτυχημένα crossover Juke, Qashqai και X-Trail. Ειδικά για το Juke, την παράσταση αναμένεται να “κλέψει” το NISMO RS ,η “καυτή” έκδοση που με το στυλ και τις επιδόσεις που διαθέτει, ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη !

  Εκτός των παραπάνω, η επιθυμία της Nissan να “αγκαλιάσει” ένα νέο τρόπο σκέψης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, γίνεται πλέον εμφανής και από το δυναμική σχετική παρουσία της, στο Σαλόνι της Γενεύης. Το 2015 σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στους αγώνες αντοχής, με την συμμετοχή ενός εξ’ ολοκλήρου νέου αγωνιστικού μοντέλου, του Nissan GT-R LM NISMO. Σχεδιασμένο για να αγωνιστεί στην κατηγορία LMP1, το GT-R LM NISMO έχει τον κινητήρα εμπρός, όπως και την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ενώ παράλληλα τροφοδοτείται από ένα V6 3 λίτρων twin turbo κινητήρα βενζίνης, σε συνδυασμό με ένα προηγμένο σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας. Το εντυπωσιακό νέο μοντέλο, το οποίο προσφέρει μια εκ βάθρων νέα ερμηνεία των τεχνικών κανονισμών του αθλήματος, θα αγωνιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής του 2015, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού 24ώρου Le Mans, τον προσεχή Ιούνιο.

  Η παρουσία της Nissan στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη δημιουργική περίοδο για τη μάρκα, με πίστη στο όραμα που έχει για τη διαμόρφωση του μέλλοντος στη βιώσιμη κινητικότητα, καθώς και με σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως τα αυτόνομα αυτοκίνητα που αναμένονται στην αγορά από το 2020.

  Σχόλια

  Σχόλια